Bedák: pokol vár a ringben Donaire-re

Szombat délután harmincezer néző előtt lép ringbe a WBO kispehelysúlyú koronájáért Madár tanítványa.

B.M.L.
2016. 04. 22. 20:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton, magyar idő szerint a délutáni órákban eljön tehát az igazság órája, hiszen a Fülöp-szigeteki Cebu Cityben rendezik meg a Nonito Donaire kontra Bedák Zsolt kispehelysúlyú csatát, aminek a WBO világbajnoki címe lesz a tétje. A két bunyós már túl van a mérlegelésen: Donaire 55,23, míg Bedák 55,11 kilóval hozta a súlyát. Tehát immár semmi sem akadályozza meg a küzdelmet, és majdnem pontosan négy esztendő után bokszolhat ismét magyar bunyós profi világbajnoki címért valamelyik nagy szervezetnél. Legutóbb 2012. április 21-én Balzsay Károly bokszolt a WBA nagyközépsúlyú vb-övéért Dimitrij Sartison ellen. Csak titkon reméljük, hogy a végeredmény is hasonló lesz most, hiszen akkor Balzsay győzött.

Mindenesetre Bedáknak – 2010 után másodszor küzdhet ilyen komoly címért – nem lesz könnyű dolga, hiszen Manny Pacquiao után a legismertebb filippínó klasszis, a 33 éves Donaire eddigi pályafutása során öt súlycsoportban volt világbajnok, a legnagyobb neveket verte meg, és a szakemberek szerint benne van a súlycsoportoktól független ranglista legjobb 15 bunyósa között. A címvédő félelmetes balhorga miatt kapta a „Filippínó Villanást” becenevet, és népszerűségére tán a legjobb bizonyíték, hogy a Bedák elleni meccsét – amire állítólag harmincezer jegy fogyott el – az Egyesült Államokban is közvetítik ppv konstrukcióban. Ott az ABS-CBN (InDemand), míg itthon az M4 Sport csatorna tűzi képernyőre a találkozót, a magyar bokszrajongól 15:45-től élőben követhetik majd az eseményeket.

Kőkeményen készültem a meccsre tíz héten keresztül, és édesapám a lehető legjobban felkészített a csatára. Biztos vagyok abban, hogy ellenfelem nem áll le velem verekedni, hanem a képzettségét akarja majd felhasználni ellenem. De csalódni fog, ezt megígérhetem – jelentette ki a mérlegelést megelőző sajtótájékoztatón Donaire.

Természetesen Bedák sem veszíteni ment a Fülöp-szigetekre, ráadásul ott lesz a ringsarkában példaképe és edzője, a számos vb-címmeccset sikeresen megvívott Erdei Zsolt.

– A győzelemről nem beszélni kell, azért sokat kell tenni előbb az edzőteremben, aztán a mérkőzésen. Én az edzéseken mindent megtettem, és akármekkora klasszis Nonito Donaire, pokoli küzdelem vár rá. Nincs újabb hat évem várni egy hasonló lehetőségre, tehát szombaton meg kell mutatnom, ki is vagyok. A legjobb pillanatban kaptam meg ezt a lehetőséget, amikor a kor és a tapasztalat egyensúlyba került – fogalmazott a kispehelysúlyú magyar klasszis.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.