Bejutott a fináléba a Győr

Az együttes legyőzte a bajnok Ferencvárost.

MTI
2016. 04. 30. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikerrel a 2005 óta mindig diadalmaskodó győrieknek megmaradt az esélyük, hogy az örökrangsorban beérjék a 12 elsőséggel éllovas Vasast.

A sorsolás szeszélye folytán a címvédő Győr és a bajnok FTC már az elődöntőben találkozott. A Bajnokok Ligája április eleji negyeddöntőjében az ETO mindkét meccsen nagy különbséggel győzte le fővárosi riválisát, és összesítésben 71–41-gyel került az egy hét múlva esedékes budapesti négyes döntőbe.

A szombati találkozót a spanyol Nerea Pena három góljának köszönhetően az FTC kezdte jobban, de a Győr 3–3-nál egyenlített. A Ferencváros egy ideig tartotta a lépést legnagyobb hazai riválisával (6–6), amely azonban az első félidő felénél – Yvette Broch és Heidi Löke eredményességének köszönhetően – négy góllal ellépett (11–7), és ezt a különbséget Görbicz Anita találataival a szünetig megőrizte.

A térfélcserét követően egy ideig nem változott számottevően a játék képe, és így a különbség sem (23–18). A hajrát szorossá tudta tenni a Ferencváros (25–24), de az egyenlítésre nem volt ideje és lehetősége.

A Győr 2005 óta – sorozatban – szerezte mind a 11 MK-diadalát, és az FTC is 11-szeres kupagyőztes (1967 és 2003 között). Vagyis a szombati győztesnek maradt esélye, hogy beérje a 12-szeres kupagyőztes Vasast.

elődöntő:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 25–24 (15–11)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.