Biztos győzelmet aratott Rosberg Sanghajban

A 30 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 17. futamgyőzelme.

MTI
2016. 04. 17. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 17. futamgyőzelme, és – az elmúlt idényt is beleszámítva – sorozatban hatodik alkalommal intették le elsőként. Rosberg 2012 után másodszor nyert Kínában.

A második helyen a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája ért célba, míg a harmadik Danyiil Kvjat, a Red Bull orosz versenyzője lett. Nico Rosberg előnye már 36 pont az összetettben vb-címvédő csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

A rajtnál a második helyről startoló Daniel Ricciardo (Red Bull) azonnal megelőzte Rosberget, közben a két Ferrari, Vettel és Kimi Räikkönen autója az első kanyarban összeért. Az ütközésben a finn pilóta autójának első szárnya megsérült. Ugyanígy járt a mezőny végéről rajtoló Hamilton is, így mindkettejüknek a boxba kellett hajtania az első kör végén.

A harmadik körben Rosberg az élre állt, miután Ricciardo defektet kapott. A pályára került törmelékek eltakarításának idejére a versenybírók beküldték a biztonsági autót, aminek nyomán jelentősen összekeveredett a mezőny. Nico Rosberg biztosan őrizte a vezető pozíciót, így az első helyért nem, de a többi helyért végig nagy csata folyt. A vb két hét múlva, az oroszországi Szocsiban folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.