Borkaiékon nem múlik a sikeres riói szereplés

A MOB elnökének becslése szerint nagyjából 140 magyar sportoló juthat ki a nyári játékokra.

MTI
2016. 04. 21. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOB elnöke felidézte, hogy tavaly és idén is az volt az elsődleges feladatuk, hogy olyan felkészülést, „nyugodt hátteret” biztosítsanak a versenyzőknek, edzőknek, amellyel minél többen tudják magukat kvalifikálni a riói olimpiára. Borkai Zsolt úgy érzi, ez sikerült. Kérdésre válaszolva hozzátette: a sportolók minden jelzésére, igényére a MOB és a szövetségek is odafigyelnek. Ha valami szükséges, azt biztosítják a a számukra.

Borkai Zsolt felidézte, hogy már 115-en biztosan kint lesznek az olimpián, de – mint kiemelte – még nem fejeződött be a kvalifikáció. A MOB elnökének becslése szerint nagyjából 140 magyar sportoló juthat ki a nyári játékokra.

A görögországi Olümpiában csütörtök délelőtt meggyújtották az augusztusi riói olimpia lángját.

A hagyományoknak megfelelően egy „papnő” – Katerina Lehou színésznő – korhű jelmezben, a nap sugaraival, fém parabolatükör segítségével lobbantotta fel a lángot Héra istennő 2600 éves temploma előtt. A színésznő ezután átadta az olimpiai lángot a staféta első tagjának, Elefteriosz Petruniasz világbajnok görög tornásznak. A fáklyaváltó idén 80 éves, először az 1936-os berlini olimpia előtt volt példa arra, hogy a lángot futók vitték, s adták kézről kézre Olümpiától a házigazda városig.

A görögországi váltófutás után a fáklya jövő szerdán érkezik meg Athénba, a régi Olimpiai Stadionba, ott adják át az első dél-amerikai olimpiai játékok szervezőinek. Brazíliában május 3-án kezdődik a váltófutás – amely 329 várost érint és 12 ezer tagja lesz –, a Rio de Janeiró-i olimpia megnyitójára augusztus 5-én kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.