Csipes legyőzte Kozákot Szolnokon

Sikerrel tért vissza egyesben drogeltiltását követően az ötszörös világbajnok kajakos.

Lipiczky Ágnes
2016. 04. 23. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csipes Tamara a szolnoki tájékoztató verseny első napján megnyerte a K–1 500 méter fináléját. Nem is akárkit utasított maga mögé, a szám olimpiai címvédőjét, Kozák Danutát, aki azonban már tavaly leszögezte: elsősorban Szabó Gabriellával alkotott párosukra koncentrál, ebben a versenyszámban szeretne kijutni és természetesen nyerni a riói játékokon.

„Igen, a páros a fő számom, de ez a döntő és ez a vereség megmutatott egy-két hiányosságot. Például a rajtomon még van mit javítanom. Nem vagyok elkeseredve, mert nagyon jó időszakot tudunk magunk mögött Gabival, akivel nemrégiben tértünk haza a floridai edzőtáborozásból. Küzdök még az átállással, ezért most egy kicsit nehézkesebb minden – magyarázta Kozák Danuta.

Csipes Tamara azonban kicsattant a jókedvtől. Az elmúlt időszakban egyáltalán nem állt a sajtó rendelkezésére, most azonban szívesen beszélt sikeréről. Hiszen, mint mondja, jó úton halad, és bár ez a verseny csak tájékoztató volt (nem is indult Kárász Anna, Fazekas-Zur Krisztina és Kovács Katalin sem), reméli, hogy a válogatón is bele tud szólni az elsőség sorsába.

„Az eltiltásom miatt tavaly nagyon el voltam keseredve, de most utólag azt mondhatom, hogy jót tett nekem a kihagyás, a pihenőidő. Ennek köszönhetően szeptemberben úgy tudtam elkezdeni a munkát, mintha tavasz lenne. Jó irányba halad a felkészülésem, a stílusom technikailag rendben van, és van kedvem, erőm a munkához. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez a verseny csak tájékoztató, de azért ez a győzelem jó visszaigazolás az egyest és a párost illetően is” – magyarázta Csipes Tamara.

Férfi K–1 1000 méteren a tavaly szintén eltiltott Dombvári Bence diadalmaskodott, K–2 200 méteren a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter nyert. Bár Dudás Miklós doppingeltiltása miatt úgy tűnik, igazi riválisai nem lesznek itthon Hüvös Viktor tanítványainak, Molnár a szövetség honlapjának adott interjújában megjegyezte az ügyről: „Most annyi történt, hogy elvesztettünk egy nagyon jó sprinterkajakost erre a szezonra, de ettől még lesznek kihívóink. Mi akkor leszünk nyugodtak, ha ott lesz a repülőjegy a kezünkben, és rajta ülünk a Rióba tartó repülőgépen. Ezért tesszük a dolgunkat, dolgozunk keményen, hiszen semmi sem könnyű, semmi sem a mienk. Ugyanakkor az is igaz, hogy egy világbajnoki címvédő párosnak, egy olyan párosnak, amely Rióban el akar érni valamit, nem szabad, hogy idehaza gondja legyen.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.