Csiszolatlan gyémánt került Benedek Tibor kezébe

A „rosszkezes” Zalánki Gergő szerint elkapjuk a szerbeket, akár már az olimpián, ahol ő is vízbe akar ugrani.

Énekes András
2016. 04. 23. 3:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerdán három góllal is kivette a részét a Vasas elleni győzelemből. Jól megy a góllövés a sérüléséből felépülve, elégedett a játékával?
– Igen, úgy gondolom, hogy jól jöttem ki ebből a sérülésből, sikerült fejben is túltennem magam rajta, és mióta visszatértem, talán jobban is megy a póló, mint előtte. Egy nagy akadályt küzdöttem le, több önbizalmam van. Elégedett vagyok, bár akkor lennék igazán elégedett, ha összejönne az olimpia

– Benedek Tibor mindenesetre ismét behívta a keretbe, ezúttal az április 26-i, románok elleni Világliga-selejtezőre. Mennyire motoszkál a fejében az olimpiai részvétel?
– Minden nap a fejemben jár, másra sem gondolok, ha vízilabdáról van szó. De úgy gondolom, hogy nekem még bizonyítanom kell ahhoz, hogy bekerüljek akár a bő keretbe is. A trieszti olimpiai selejtezőtorna jól sikerült, de azért még nincs biztos helyem a csapatban, szóval a románok ellen is ugyanúgy oda fogom tenni magam.

– Ha már olimpia szerinted lenne esélyünk elkapni a szerbeket egy komoly tétmeccsen?
– Abból tudok kiindulni, hogy az Európa-bajnokságon, pont Belgrádban, a montenegróiak jól megszorongatták őket, csak a 4. negyedben dőlt el a meccs. Egy utolsó percekig nyitott küzdelemre mi is képesek lennénk velük, ott pedig már bármi megtörténhet. Szóval igen, egy meccsen meg tudjuk őket verni, ha úgy összeáll a csapat, hogy mindenki tiszta szívből harcol a sikerért. Ezzel pedig nem lesz gond, meg lehet az a szerbverés.

– Kicsit beszéljünk az Egerről is, hiszen már biztos a helyük a bajnoki döntőben a Szolnok ellen, plusz ott lesz a budapesti rendezésű Bajnokok Ligája Final Six is. Van prioritása a csapatnak?
– Épp a soron következő meccs kap prioritást, ezért most pillanatnyilag a szombati Fradi-meccsre fókuszálunk, hogy ott megfelelően felkészüljünk a jövő heti, Rijeka elleni BL-találkozóra. Viszont Rijeka előtt lesz egy Világliga-forduló, így az Egerrel nem fogunk tudni együtt edzeni a meccset megelőzően. Ahhoz viszont, hogy a Final Sixben rögtön elődöntőt játsszunk, meg kell verni a Rijekát. Aztán ha jön a Szolnok elleni bajnoki döntő, akkor az lesz az első számú célpont.

– Nem hullafáradt egyébként? Az Egerrel két fronton is harcolnak az aranyért, és ott vannak a folyamatos válogatott összetartások is.
– Ami azt illeti, elég fáradt vagyok, de ami jobban kivesz belőlem, az inkább az apróbb sérülések okozta bosszankodás. Kicsit ez fáj, kicsit az fáj, ráadásul az utóbbi időben nagyon sokat utaztunk, Triesztbe például 8 óra volt a buszút Most éppen a derekam van beállva, ami miatt a combom is fáj, emellett fájt a csuklóm, mert bokszolnunk is kellett. A fáradtságot észreveszi az edzőnk, és akkor kicsit visszavesz a tempóból, szóval ezt könnyebben meg lehet oldani.

– Biros Péter az utolsó szezonját játssza idén az Egerben. Milyen csapatkapitány ő? Sok tanácsot ad a fiataloknak, vagy inkább az a típus, akit elég nézni, és a hatalmas tapasztalatából átszáll valami az emberbe?
– Igazából elég lenne nézni is, mit csinál, de ha lát valami, amit nem akar szó nélkül hagyni, akkor biztosan beszél velünk. Mi pedig úgy csináljuk, ahogyan ő kéri, hiszen a szava felér az edző szavával is. Mindenki hallgat rá, és ez nem csak nálunk, a fiataloknál, hanem az idősebb generációnál is így van. Emellett az ember nap mint nap lát tőle olyan dolgokat, amik magukért beszélnek. Mindig jó, ha a fejedben van, hogy egy Biros Peti hogyan old meg egy nehéz szituációt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.