Drámai meccsen a Veszprém nyerte a Magyar Kupát

Ennél izgalmasabban nem is alakulhatott volna a Veszprém és a Szeged összecsapása.

MTI
2016. 04. 17. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni finálét a Veszprém kezdte jobban, a Szeged azonban 0-2-ről hamar fordított 4-2-re. A folytatásban egyik csapat sem tudott érdemi előnyre szert tenni, mert bár a Tisza-partiak 11-8-ra vezettek, a szünetre riválisuk kétgólosra csökkentette hátrányát (12-10).

A második játékrésznek a Szeged nagy elánnal vágott neki, és elhúzott négy góllal (15-11), a 44. percben azonban már döntetlen volt az állás (17-17). Innentől fej-fej mellett haladtak a felek, és bár többször is alkalom nyílt a különbség növelésére, egyik csapat sem tudott egynél több góllal vezetni. A hajrában sem változott a kép, a lefújáskor 24-24 volt az állás, következhetett a büntetőpárbaj.

Ebben a Szeged tűnt az elején jobbnak, mivel a Veszprém kétszer is hibázott, utána azonban a csongrádiak is elkezdtek rontani, és mivel az utolsó párban csak a Veszprém volt eredményes, nemcsak a különvetélkedőt nyerte meg, hanem a kupadöntőt is.

A meccs legvégén kisebb incidens történt, a Szeged mestere, Juan Carlos Pastor meglökte a Veszprém trénerét, Xavier Sabatét, de televíziós nyilatkozatában végül elnézést kért tettéért.

A harmadik helyet a Balatonfüred szerezte meg, miután a vasárnapi helyosztón legyőzte a Mezőkövesdet.

Eredmény, döntő:
MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 27-26 (24-24, 12-10) - hétméteresekkel 3-2

korábban, a 3. helyért:
Balatonfüred-Mezőkövesd 27-25 (14-10)

A szombati elődöntőkben:
MVM Veszprém-Balatonfüred 40-21 (17-12)
MOL-Pick Szeged - Mezőkövesd 33-27 (19-15)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.