Duplájára nőtt egy még meg sem épült csarnok

Közpénzen újabb sportlétesítmény épül: nemzetközi mérkőzésre alkalmas, hatezer fős csarnok lesz Tatabányán.

MTI
2016. 04. 28. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Csaba (Fidesz–KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy korábban egy 3000 fős sportlétesítmény építését tervezték, majd a Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programjában merült fel, hogy az ország öt helyszínének egyikeként Tatabányán is nemzetközi szabványok szerinti csarnok épüljön. Elmondta, a beruházásról a Modern Városok Program keretén belül megállapodás született a kormánnyal, melyben a tatabányaiak dönthették el, hogy egy 3000 vagy egy nemzetközi szabványok szerinti 6000 fős stadion fenntartását vállalják.

A sport- és kulturális szervezetek, valamint a kézilabdacsapat támogatóival és a pártok vezetőivel való egyeztetés során mindenki a nagyobb létesítmény megépítése mellett állt ki. A nemzetközi szabványoknak megfelelő csarnok építését közel 3000 tatabányai lakos aláírásával is támogatta – hangsúlyozta a polgármester. A tervezett csarnokot az élményfürdő közelében helyezik el, építéséhez felhasználják a város korábbi napközis táborának területét. A létesítményben a vívószövetség által kért pástok is helyet kapnak, mivel a tervek szerint Tatabányán alakítják ki a vívás egyik vidéki központját.

A város öt év alatt szeretné elérni, hogy a rangadókon, nemzetközi mérkőzéseken 90 százalékos legyen a kihasználtság. Mivel az álló- és ülőhelyek száma változtatható, a létesítmény edzőtáborok, koncertek rendezésére is alkalmas lesz. Az előzetes számítások szerint a csarnok fenntartási költsége 138 millió forint évente, az összeg közel felét rendezvények bevételéből szeretnék fedezni – ismertette a polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.