Ecclestone páros lábbal szállt bele a nőkbe

Korábban még szívesen látott volna női pilótát az F1-ben. Úgy tűnik, ma már nem.

B.M.L.
2016. 04. 20. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években valóságos hadjáratot folytatott Bernie Ecclestone azért, hogy a Forma–1-ben legyen női pilóta. Elsősorban olyan jelöltjei voltak, akik amellett, hogy valamit letettek már az autósport asztalára – Danica Patrick, Carmen Jorda vagy Susie Wolff –, a külsejükkel is rengeteg nézőt vonzhatnak a sportágba. Ez pedig újabb bevételeket eredményezhetett volna...

Nos, Ecclestone törekvéseit eddig nem kísérte szerencse. A brit milliárdos 180 fokos fordulatot hajtott végre ebben a témában, és mára ott tart, hogy alkalmatlannak nevezi a nőket arra, hogy egy F1-es autót elvezessenek.

– Amellett, hogy kételkedem abban, hogy fizikailag képesek lennének elvezetni egy F1-es versenyautót, vélhetően nem is vennék őket túl komolyan férfi riválisaik – jelentette ki az Advertising Week Europe 2016 konferenciáján Ecclestone.

Viszont más területen már nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a nők szerepet vállaljanak a Forma–1-ben. Példaként a Sauber csapatfőnökét, Monisha Kaltenbornt vagy Claire Williamst említette meg, aki az édesapja, Sir Frank Williams által alapított istállót lassan képes egyedül is elvezetni.

– Hogy miért kaphatnak egyre fontosabb szerepet egy csapat irányításában? Talán azért, mert nincs akkora egójuk, mint a férfiaknak, így alkalmassá váltak arra, hogy vezetői beosztást is betöltsenek – árulta el Bernie Ecclestone.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.