Egy „fél” csapat is indul a kézilabda-bajnokságban

A férfiaknál még nem dőlt el, hogy esetleg lesz-e bajnoki döntő, a nőknél nincs rájátszás.

MNO
2016. 04. 26. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy többféle és -fajta elképzelés született, míg végül konszenzusos eredményre jutottak a felek, amire hétfőn a szövetség elnöksége is áldását adta. A szövetségi kapitányok személyéről még nem döntöttek.

„Tizennégy klub indul az NB I-ben, körmérkőzéses rendszerben, a hölgyeknél rájátszás nélkül, a férfiaknál viszont még nem dőlt el, hogy esetleg lesz-e bajnoki döntő. A nőknél így nem lesz kieső, ketten feljutnak a másodosztályból. – mondta Novák András, a szövetség főtitkára. – Emellett a juniorválogatott minden csapattal megmérkőzik egyszer Balatonbogláron, kvázi hazai pályán, de ezeknek a találkozóknak az eredményei nem számítanának bele a bajnokságba. A juniorok így többet készülhetnek, jobban fejlődhetnek, elvégre a lányoknál például a mostani csapat adja majd a 2018-as hazai U20-as világbajnokságon szereplő válogatott gerincét. A szövetség számára az volt a fontos, hogy az utóbbi évek rengeteg változtatása után stabil rendszert fogadjon el a sportág. A létszámemelés mellett szól, hogy így több lehetőség jut a magyar játékosoknak, és ennek érdekében továbbra is tervben van a légiósok számának észszerű keretek közé szorítása, amiről május közepéig szintén döntés születhet.”

A lap szerint kérdéses, hogy a női NB I/B Nyugati csoportját vezető Szekszárdi FGKC vállalja-e az NB I-es indulást. Ez azért érdekes, mert a Keleti csoport második helyére hajtó Kisvárdai KC honlapján már megjelent egy ilyen felirat, ami arra enged következtetni, hogy a szabolcsi város csapata a legmagasabb osztályba igyekszik: „Meg kell őrizni a dobogó második helyét, és akkor szervusz, NB I!” Eszerint a szövetség a keleti csoport két helyezettjét fogja felkérni az NB I-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.