Egy tucat ember halt bele eddig a riói olimpiába

Tizenegy ember veszett eddig oda az olimpia előkészületei során.

MTI
2016. 04. 26. 5:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robson Leite elkeserítőnek nevezte ezt az adatot, hangsúlyozva, hogy „egy egész futballcsapatra való” munkást veszítettek el egyetlen városban. Összehasonlításként felidézte, hogy a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságot előkészítő építkezéseken országszerte összesen nyolc ember halt meg. A 2012-es londoni játékok építkezésein pedig egyetlen halálos áldozatot sem jegyeztek fel.

A főellenőr 2013 óta eltelt időszakra vonatkozó adatai szerint az olimpiai építkezések közül a riói metró bővítésén történt a legtöbb baleset, itt három munkás vesztette életét. Két ember a versenyek többségének helyet adó olimpiai park építkezésein lelte halálát.

Robson Leite szavai szerint a tizenegy baleset egyike sem tekinthető véletlennek, mindegyik tragédia mögött a bűnös gondatlanság vagy a műszaki biztonsági előírások be nem tartása húzódik meg. Nem zárta ki, hogy a balesetek a munkálatok rossz tervezésével és a sietséggel függenek össze, miután több olimpiai objektum építése is késésben van. A szövetségi állam építési felügyelete emiatt attól tart – mondta –, hogy az olimpia megnyitásáig még további áldozatokkal kell számolni.

A 31. nyári olimpiai játékokat augusztus 5–21. között tartják Rio de Janeiróban. Ez lesz az első olimpia Dél-Amerikában. A paralimpia versenyei néhány héttel később, szeptember 7–18. között zajlanak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.