Erdély Csanád új kapukat nyitna meg

Kedden este érkezett haza az Egyesült Államokból Erdély Csanád.

Lipiczky Ágnes
2016. 04. 29. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A felszerelésem szerencsére előkerült, az Air France most délután juttatja el hozzám, és egyelőre az átállással sincs gondom, de tudom, hogy most még az izgatottság az, ami frissen tart – magyarázta a magyar válogatott feljutásában szerepet vállaló, a tavalyi krakkói divízió 1-es vb-n gólt is szerző játékos.

A válogatottal többhetes lemaradást kell bepótolnia, Rich Chernomaz játékosai ugyanis már április eleje óta együtt dolgoznak.

– Egy kicsit nehezebb most beilleszkedni, két-három lapáttal többet kell rátennem annak érdekében, hogy felvegyem a csapat ritmusát. Bízom benne, hogy a kazahok elleni mai mérkőzésen ennek meglátszik az eredménye – tette hozzá Erdély, aki első idegenlégiós évét is összegezte.

– Érdekes és tanulságos év volt, nemcsak új hokikultúrába, de egy teljesen más világba kellett beilleszkednem. Távol kerültem az otthonomtól, ugyanakkor új barátokat is szereztem. Bárhogy alakul is a jövő, semmilyen szempontból nem bántam meg ezt az egy évet.

És hogy miként alakul a jövő? – Ha tudnám, elmondanám. Most a jelen lehetőségeivel kell élnem, az a cél, hogy bekerüljek a Szentpétervárra utazó csapatba. Remélem, hogy sokunknak sikerül olyan játékot produkálni, amely új kapukat nyithat meg számunkra.

Az elit-vb-re megszületett a magyar hoki új indulója, amit itt hallgathat meg.

A magyar válogatott május 7–16-ig Szentpéterváron az elit-vb B csoportjában szerepel, ahol Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország lesz az ellenfél. A következő, tehát 2017-es világbajnokságot Franciaország és Németország rendezi, ezért ők védettséget élveznek – nem eshetnek ki.

Kiesési rendszer:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.