Felcserélődtek a szerepek a Mercedesnél – lapszemle

A nemzetközi sajtó elsősorban Nico Rosbergnek, a Mercedes német pilótájának sikeréről értekezett.

MTI
2016. 04. 18. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország:
Frankfurter Allgemeine Zeitung:Három futam, három győzelem: Nico Rosberg nem is álmodhatott volna jobb szezonkezdetről.”

Bild: „Csak győz és győz és győz. Minden Forma–1-es pilóta, aki az idény első három versenyén nyert, világbajnok is lett.”

Süddeutsche Zeitung: „Rosberg egy másik dimenzióban vezet, s most már a vb-cím esélyese.”

Anglia:
The Telegraph: „Rosberg olyan, mint egy rakéta, amely a világűrbe repül.”

The Guardian: „Hamilton továbbra sem kegyeltje Fortunának.”

Olaszország:
Corriere dello Sport: „A Ferrari nagyon gyors volt (...) és megbízható, mint egy páncélos. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy felesleges illúziókat kergetni a világbajnoki címről. Olyan könnyen és szórakoztatóan alakult a verseny Nico számára, mint amilyen fáradságosan és stresszesen Hamiltonnak.”

Il Messaggero: „Rosberg szárnyal, de a Ferrari a nyomában van. A Vörösök még nem tündökölnek teljes mértékben, a Csillag azonban változatlanul ragyog. Nico Rosbergnek a szokásos sétagalopp volt ez a futam, amely a Ferrarinak katasztrofális is lehetett volna, végül azonban mégis egészen jól alakult.”

Spanyolország:
El País: „Nico Rosberg számára minden szerencsésen alakul, Lewis Hamiltonnak viszont egyelőre rosszul megy.”

El Mundo: „Nico Rosberg az idei harmadik futamon aratott harmadik sikerével komoly előnyt épített fel a vb-pontversenyben. A kínai futam ugyanakkor megmutatta, hogy a Mercedes autói már nincsenek akkora technikai fölényben, mint az elmúlt években.”

El Periódico: „Felcserélődtek a szerepek a Mercedesnél: most Rosberg győz, Hamiltont pedig autójának műszaki problémái gyötrik.”

Marca: „Nico Rosberg átlépte saját határait. A statisztika szintén a német pilóta mellett áll: aki a vb első három futamán győz, az világbajnok is lesz.”

Franciaország:
Le Parisien: „A pole pozícióból rajtoló Rosberg végig uralta a versenyt, s mindenekelőtt a két Ferrari-pilóta első kanyarban történt ütközéséből profitált.”

L’Express: „Nyugodt vezetéssel és mindig a legjobb stratégiával – Rosbergnek már 75 pontja van, Hamiltonnak csak 39, de még hátravan 18 futam.”

Ausztria:
Die Presse: „Nico Rosberg félelmetes sikersorozata.”

Der Standard: „Rosberg megállíthatatlan.”

Svájc:
Neue Zürcher Zeitung: „Nico Rosberg, az új sorozatgyőztes.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.