Felszedték a városvédő futáskor termelődött szemetet

A szervezők nem készültek fel az erős szélre, ezért kerültek műanyagpoharak a vízbe. Összeszedték.

FB
2016. 04. 18. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1400-an reagáltak, közel 1800-an osztották meg azt a képet, amelyet Molnár Rita posztolt Facebookra a hétvégi Vivicittá Városvédő Futásról. A fotón az látszik, hogy az egyik frissítőállomáson, ahol a futók ihattak, befújta a szél a műanyagpoharakat a Dunába.

A felháborodóknak azonban „csalódniuk” kellett: a szervező BSI ugyanis a Futanet.hu-n közölte: összetakarították a poharakat, így már nincs szennyeződés a Dunán. Összesen három állomás volt a Duna közelében, tanultak az esetből, és menet közben máshogy adták a frissítőket, mint kezdésnél.

„A Facebookon terjedő fotó akkor készült, amikor még javában zajlott a verseny, ám a szokásostól eltérően a frissítőállomásokon dolgozók közül néhányan már ekkor megkezdték az eldobott műanyag poharak begyűjtését. Az utolsó futó elhaladtával pedig a természetesen mind az úttestről, mind pedig a vízpartról – ahonnan csak lehetséges volt – felszedték a szemetet” – írták.

Másnap, azaz hétfőn az elsodródott poharak után keresőcsapatokat küldtek, a két hajó végigjárta a pesti és a budai partszakaszt és összeszedték a maradék szemetet. „Sőt, délben további két kolléga egy bérelt motorcsónakba szállt, és a vízről is összeszedik azon poharakat, amelyek a partról nem voltak elérhetők” – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.