Harcsa: kvóta és visszalépés

Az egyedüli riói kvótás magyar ökölvívót a torna orvosa nem engedi ringbe lépni.

B. M. L.
2016. 04. 16. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre megvan az első magyar olimpiai kvóta ökölvívásban is, hiszen a 75 kilós Harcsa Zoltán a döntőbe jutott a Samsunban zajló kvalifikációs tornán. Az örömbe egy kis üröm is vegyült, ugyanis a parádés teljesítménnyel megnyert elődöntőben Harcsa szeme megsérült, így a torna orvosa nem engedi a középsúlyú magyart ringbe lépni a fináléban.

– Sajnos Zoli szeme a második menetben megsérült, és már este sokat könnyezett, látási zavarai voltak, ezért kórházba vittük kivizsgálásra. Ma reggel a torna orvosai is megvizsgálta a sérült szemét, és úgy döntött, mivel különösebb tétje nincs a találkozónak, ne bokszoljon Zoli a döntőben – árulta el az MNO kérdésére Kovács László szövetségi kapitány.

Harcsán kívül még Bernáth István (+91 kg) szerezhet kvótát, ám neki ehhez meg kell nyernie a vasárnapi bronzmeccsét. Rajtuk kívül a női mezőnyben Szatmári Petra (75 kg) szerzett bronzérmet, ám ez sajnos nem volt elég a riói részvételhez, mert kvótát csak a finalistáknak osztottak ki a hölgyeknél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.