Három menetig bírta Bedák

Háromszor csapott le félelmetes balhorgával Nonito Donaire a Felix Promotion bunyósára.

B. Molnár László
2016. 04. 23. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy várakozás előzte meg a WBO kispehelysúlyú világbajnoki címéért kiírt Nonito Donaire (37-3, 24 KO) és Bedák Zsolt (25-2, 8 KO) csatát. Sajnos a Felix Promotion bunyósa három menetig bírta, és a bíró a harmadik padlózását követően leléptette, így Donaire maradt a világbajnok.

Igencsak ki voltak már éhezve a hazai profi boksz rajongói, hiszen majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt jutott el világbajnoki címmeccsig egy magyar bunyós. Akkor Balzsay Károly nagyközépsúlyban megszerezte a WBA szervezet koronáját, míg most a WBO kispehelysúlyú vb-címéért szállhatott ringbe Bedák Zsolt. Sokan féltették Erdei Zsolt tanítványát, hiszen nem akárki ellen kellett a küzdelmet vállalnia: Nonito Donaire ugyanis a súlycsoportoktól független világranglista első 15 bunyósa közé tartozik, aki eddig öt súlycsoportban ült fel a trónra. Donaire ráadásul szinte valamennyi nagyágyúval összecsapott már, és az esetek többségében le is győzte őket, nem is akármilyen teljesítménnyel.

A Filippínó Villanás – kőkemény balhorgáról kapta a becenevét – majdnem akkora sztár a Fülöp-szigeteken, mint a legendás Manny Pacquiao, így nem csodálkozhattunk azon, hogy a Bedák elleni meccsre Cebu Cityben 30 ezer (!) néző váltott jegyet. A hangulat adva volt egy esetleges világraszóló bravúrhoz, ám sajnos hamar kiderült, a két bunyós jelenleg nem tartozik egy kategóriába. Donaire az első menetben szinte megütni sem tudta a nagyon bátran kezdő Bedákot, aki semleges ringben tán még el is vitte volna pontozással ezt a menetet. Ám ettől kezdve beindult a filippínó klasszis, megvillant a legendás balhorogja: a második menetben kétszer, míg a harmadikban egyszer ütötte le a magyar bokszolót, akit annak ellenére leléptetett a bíró, hogy jelezte, képes folytatni a küzdelmet.

Valljuk be őszintén, Russell Mora vezetőbírónak tökéletesen igaza volt. Bedák láthatóan nem tisztult ki a második leütéséből, vérzett a szája és az orra, ha a bíró továbbengedi az egysíkú meccset, súlyos sérülés lehetett volna a vége.

– Sajnálom, hogy nem jött össze, ennél jóval többet vártam magamtól. Köszönöm mindenkinek a szurkolást. Sajnálom – mondta Bedák meccs utáni videoüzenetében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.