Hoki: szétlövésben kaptunk ki az orosz B csapattól

A 25-ös keret csütörtökön utazik Oroszországba a világbajnokságra.

MTI
2016. 04. 30. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kazahoktól elszenvedett 3–2-es vereség alkalmával pénteken pihenő Hetényi Zoltán, Vay Ádám, Kiss Dániel, Orbán Attila, Kovács Csaba, Magosi Bálint és Vas János most játszott. Tokaji Viktor ezen a mérkőzésen búcsúzott a válogatottól, a mostani volt a 223. szereplése a nemzeti csapatban.

Jól kezdtek a hazaiak, az orosz profiliga (KHL) legjobb kapusának választott Ilja Szorokinnak lábbal kellett védenie, majd a túloldalon Hetényi háromszor is bravúrral hárított. Az oroszok birtokolták többet a korongot, ám a magyar támadások is veszélyesek voltak. Egy jó letámadást követően Kóger passza után az akcióhoz felzárkózó védő, Wehrs lőtt a jobb felső sarokba.

Orosz mezőnyfölényben telt a második harmad, majd emberhátrányban Sofron kiugrása után nőhetett volna a különbség. A csatár – immár azonos létszámban – végül betalált. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, előbb emberelőnybe kerültek, amit Mamin váltott gólra. Hetényit Vay váltotta a „félidőben”, és nagy védéssel mutatkozott be, ám egy szép passzjáték után már ő is tehetetlen volt: Apalkov tette be az ütőjét a kapu elé belőtt korongba.

A záró játékrész elején újabb orosz létszámfölény maradt ki, a vb-csapattagságért harcoló Vay volt sokszor munkában. Ekkor már csak szórványos támadásokra tellett a magyarok erejéből, főleg a védekezésen volt a hangsúly. A végén Galló ellentámadását védte Szorokin.

Jött a hosszabbítás, ebben is nagy volt az iram, ám gól nem esett. A szétlövésben Ljubimov, Salunov és Vas Márton betalált, Vas János és Tokaji kihagyta, így az oroszok győztek.

A magyar keretben jelenleg harmincan vannak, Rich Chernomaz szövetségi kapitány öt játékostól köszön el még szombat este. A 25-ös keret csütörtökön utazik Oroszországba.

A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron.

Eredmény:
Magyarország–Oroszország B 2–3 (1–0, 1–2, 0–0, 0–0), szétlövés után
gól: Wehrs (11.), Sofron (28.), illetve Mamin (30.), Apalkov (32.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.