Két tornászunk között őrlődik a MOB

Mindketten jól teljesítettek, de csak egyikük indulhat az olimpián.

MTI
2016. 04. 17. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MATSZ) vasárnapi tájékoztatása szerint a szombati egyéni összetett viadalon kialakult sorrend alapján mindkét tornász indulási jogot harcolt ki, de mivel ezen a versenyen nemzetenként egy kvóta megszerzésére van lehetőség, a szövetség a későbbiekben tesz javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) arra, hogy Hidvégi vagy Kardos utazzon-e Rio de Janeiróba.

Az első felnőtt szezonját teljesítő Kardos a várakozásokat felülmúlva, rendkívül jól teljesített, ugrásban érte el a legmagasabb pontszámot 14,600-zal, az egyéni összetettben pedig 82,465 pontot ért el, amivel a 46. helyen zárt.

„Reggel Vidtől tudtam meg, hogy mind a kettőnknek megvan a kvótához szükséges pontszám” – mondta. „Ez volt életem eddigi legnagyobb versenye a felnőttek között, úgyhogy edzőmmel, Reszeli Péterrel együtt nagyon örülünk, hogy elsőre ilyen eredményt produkáltam.”

A londoni játékokon nyolcadik Hidvégi fő szerén, lólengésben nyújtotta a legjobb teljesítményt, ötödikként jutott be a szer hétfői döntőjébe 15,100 ponttal. Saját bevallása szerint nyújtón teljesíthetett volna jobban is, a többi gyakorlatával azonban elégedett volt. Az egyéni összetettben 48. lett 82,366 ponttal.

„Reggel, amikor felkeltem, első dolgom az volt, hogy megnézzem a hivatalos listát. Nagy kő esett le a szívemről, amikor kiderült, hogy az egyéni összetett eredményem elegendő, hiszen kemény négyéves munka áll mögöttünk edzőmmel, Laufer Bélával” – mondta Hidvégi. „Most egy átmozgató edzésen veszek részt, és már felszabadultan készülök a lólengés hétfői döntőjére, amely újabb jó lehetőség arra, hogy az olimpia helyszínén kipróbáljam a szert.”

A magyar tornászoknak ez az első kvótájuk, a folytatásban a nőknél Makra Noémi és Kovács Zsófia küzd az indulási jogért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.