Kispesti invázió Felcsúton

NB I-es kiesési thriller, bajor salátástál, Veszprém–Vardar és leicesteri örömünnep. Ha sport, akkor ezekre érdemes figyelni a hétvégén.

GB
2016. 04. 29. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar focibajnokság legnagyobb kérdése eldőlt, a Ferencváros hetekkel ezelőtt megnyerte az NB I-et. Most jön a második legnagyobb kérdés: ki esik ki? Az utolsó fordulóra maradt a döntés, a Puskás Akadémia–Budapest Honvéd és az MTK–Vasas határoz róla. A felcsútiaknak, akiknek Csányi Sándor is beszólt a héten, nyerniük kell otthon szombaton, ha nem akarnak kipottyanni, a Vasas egy ponttal vezet előttük. A kispesti szurkolók több százan utaznak a meccsre, külön Facebook-eseményt is hirdettek, hogy csábítsák a drukkereket.

A második és a harmadik helyért óriási a tülekedés: az 52 pontos Videotont és Debrecent egy ponttal lemaradva üldözi az MTK és kettővel a Haladás. A fehérváriak Újpestre látogatnak, nem lesz egyszerű dolguk, nem úgy a Debrecennek, amely a már kiesett Békéscsabához. Mint arról fent már szót ejtettünk, az MTK az életéért harcoló angyalföldieket fogadja Dunaújvárosban, a Haladásnak pedig a Fradit kellene legyőznie.

Az M4 Sport körkapcsolással készül, a 16.30-tól kezdődő Újpest–Videoton lesz a fő meccs, de ha gól esik a felcsúti vagy a dunaújvárosi meccsen, akkor odakapcsolnak és megmutatják. Eközben a képernyőn feliratozva jelzik, ha változás van a nemzetközi kupaindulásban vagy a kiesés elleni harcban.

Münchenben bajnokká avathatják a bőrnadrágosokat szombat délután, ha odahaza megverik a Mönchengladbachot (tv: Eurosport2, 15.30), és a Dortmund otthonában csak egy pontot szerez a Wolfsburg ellen. Dárdai Pálék továbbra is a dobogóért küzdenek, és épp ahhoz a Leverkusenhez látogatnak, amelyet letaszítanának a harmadik helyről. Öt pont a hátrányuk, ebből hármat már szombaton faragnának (Eurosport2, 18.30).

A La Ligában folytatódik az óriások csatája: sorban a Real Sociedad–Real Madrid (Sport2, 16.00), az Atlético Madrid–Rayo Vallecano (Sport2, 18.15) és a Betis–Barcelona (Sport2, 20.30) meccsekkel. A Real továbbra sem számíthat Ronaldóra sérülés miatt, ráadásul San Sebastianban a Barcelona is megégett nemrégiben. Simeone csapatának és a Barcának némiképp könnyebb a feladata.

Kézilabdával is el leszünk halmozva a hétvégén. Szombaton MVM Veszprém–Vardar Szkopje (Sport1, 17.00). A bakonyiak az odavágón hárommal nyertek, de a SEHA-ligában több alkalommal is véres verejtékkel tudták csak legyűrni Sterbikéket, így a visszavágón is tutira 100 százalékkal pörögnek majd. A tét a final four, vagyis a Bajnokok Ligája négyes döntője.

A Dunaújvárosi Kohász női kézicsapata hatalmas tettet végrehajtva döntőbe jutott az EHF Kupában. Ellenfele szombat este a Konkoly Csaba edzette TuS Metzingen lesz, 20.00 órától.

Női vonalon Magyar Kupa-döntőt rendeznek. Szombaton 12.15-től Győr–Fradi és Fehérvár–Érd az elődöntőben (M4). A harmadik helyért vasárnap 15.45-től mérkőznek, a döntőt 18 órától játsszák szintén az M4 közvetítésével. A Ferencváros revánsot vehet a győrieken az elmúlt hetekben többször elszenvedett megalázó vereségek miatt, de valljuk be, erre csekély az esély.

A jövő héten az A csoportos világbajnokságra utazó férfi jégkorong válogatott Oroszország B csapatával játszik felkészülési mérkőzést a Tüskecsarnokban 19.00-tól.

Ha vasárnap a Leicester győz Manchesterben, megnyerheti a Premier League-et. Angolfoci-rajongók, figyelem! A Manchester United–Leicester Cityt a Digi Sport1 adja 15.05-től. A vasárnapot egy finom Lazio–Internazionale zárja (Digi Sport1, 21.00), de a rangadónak kicsi a tétje: az Inter harmadik helyéhez komoly Roma-visszaesés és hét pont kellene három meccsen, a Lazióról ne is beszéljünk.

Az Orosz Nagydíjon Nico Rosberg és a Mercedes nyomába eredhet a mezőny. Szabadedzés szombaton 10.45-től, időmérő 13.55-től, a futam pedig vasárnap 13.30-kor kezdődik (M4 Sport).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.