Michelisz pályacsúccsal kezdett a Hungaroringen

A gyári Honda magyar klasszisa parádés idővel utasította maga mögé az egész mezőnyt a mai teszten.

B.M.L.
2016. 04. 22. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennél jobban nem is kezdhette volna meg a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyar versenyét Michelisz Norbert. A hazai nézők legnagyobb kedvence a gyári Honda-csapat pilótájaként először szerepelt a Hungaroringen – eddig a Zengő Motorsport versenyzőjeként kétszer is nyert a mogyoródi pályán –, és úton-útfélen azt hangoztatta, hogy ezúttal esélytelenek lesznek a Hondák, mivel éppen erre a hétvégére kapják meg a 70 kilós pluszsúlyukat, amivel a nemzet Norbija szerint minden körben legalább egy másodpercet kellene kapniuk a legnagyobb riválistól, a Citroëntől.

Erre mi történt a kicsit szeles, de napos időben rendezett teszten? Az élen a három gyári Honda zárt, de ami még ennél is nagyobb öröm, hogy Michelisz úgy nyerte meg a tesztet, hogy három perccel az edzés leintése előtt repesztett egy 1:48,112-es köridőt, amivel megjavította a négyszeres világbajnok, Yvan Muller (Citroën) 2014-ben felállított pályacsúcsát (1:48,727).

Michelisz 1:52:00-s köridővel kezdett, amivel a nyolcadikként zárta az első felmenetelt, ám utána hat tizedet javítva már feljött csapattársa, a portugál Tiago Monteiro mögé. A hatodik körében Norbi 1:50,169-re írta át az eredményét, és úgy nézett ki, ezt nem lesz képes megjavítani. Ám három perccel a vége előtt aztán robbantott.

Jó hír a magyar szurkolóknak, hogy egy autóval pályára lépett a Zengő Motorsport is, igaz, Ficza Ferenc mért idő nélkül tett meg hat kört a pályán. Folytatás szombat délelőtt két szabadedzéssel (9.45 és 12.15), majd délután az időmérővel (16.00).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.