Nyert a Veszprém Szkopjéban

Nem is akármilyen mérkőzésen! A visszavágón eldől, ki jut a BL-elődöntőbe.

MTI
2016. 04. 23. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnok és kupagyőztes az idény korábbi szakaszában háromszor találkozott a Szkopjéval, és a SEHA-ligában minden alkalommal hatalmas csatára kényszerült, igaz, egyszer sem kapott ki. November 10-én Veszprémben 24-24, március 8-án Szkopjéban 30-30, a sorozat április 3-i, varasdi döntőjében pedig 28-26 lett a végeredmény.

A kezdés pillanatától remek hangulat és nagy küzdelem jellemezte a találkozót, bár a macedón együttes rendkívül kemény védekezése, illetve Sterbik Árpád bravúros kapusteljesítménye nem tartott sokáig az első félidőben. A veszprémiek horvát hálóőre, Mirko Alilovic azonban végig kiválóan védett, ezt kihasználva a vendégcsapat 7-6-os hátrányt követően 12-7-re fordított.

Támadásban minden „műfajban” hatékonyak voltak a veszprémiek, ugyanis felállt védelem ellen, lerohanásból és hétméteresből is többször betaláltak.

A második félidőt is a Vardar kezdte jobban, 16-16-nál egyenlített, de ezúttal még gyorsabban reagáltak a vendégek, és remek védekezésüknek, illetve gyors, hatékony támadójátékuknak köszönhetően megint elhúztak öt góllal (18-23). A hajrát szorossá tette a macedón együttes, ám Nagy László első és második találatával, illetve Alilovic védéseivel három találatot megőrzött előnyéből a Veszprém.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.