Oltári balhé kísérte az NFL-draftot

A Los Angeles Rams egyébként az irányító Jared Goffot választotta ki az első helyen.

MTI
2016. 04. 29. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A St. Louisból nyáron a kaliforniai metropoliszba költöző klub két héttel ezelőtt komoly ellenértékért – számos draftjogért – szerezte meg az első választás jogát a Tennessee Titanstől, és már ekkor szinte biztosan lehetett tudni, hogy a kaliforniai születésű, egész eddigi pályafutását az államban töltő 21 éves irányítót fogja kijelölni, hogy legyen a gárda vezére. A húzásról a videót az alábbi linken tekintheti meg.

A második helyen is egy irányító (quarterback, QB) kelt el, a Philadelphia Eagles a másodosztályban rekordokat halmozó, hatalmas tehetségnek tartott Carson Wentzet választotta. Legutóbb 2008-ban fordult elő, hogy a draft első körében elkelt egy másodosztályból érkező irányító, Joe Flacco azóta már Super Bowlt nyert a Baltimore Ravensszel.

A harmadik helyen a San Diego Chargers egy védőjátékost, az ellenfél irányítóját zavaró Joey Bosát választotta ki.

A Chicagóban rendezett draft első körét egy botrány is beárnyékolta, ugyanis az egyik legnagyobb tehetségnek tartott játékosról, a legtöbb szakértő által az első ötbe várt Laremy Tunsilról percekkel a kezdés előtt egy olyan videó jelent meg a világhálón, amelyen egy gázmaszkban éppen marihuánát szív. A támadófaljátékos elmondta, valaki feltörte a Twitter-fiókját, így került ki az évekkel ezelőtti videó. Tunsil emiatt lecsúszott a legjobb helyekről – ráadásul az NFL újoncainak fizetését annak függvényében állapítják meg, hogy milyen helyen kelnek el a drafton –, végül a 13. helyen a Miami Dolphins vitte el. A játékos „megpróbáltatásai” ezt követően sem csökkentek, hiszen nem sokkal később kiderült – szintén egy internetre kikerült beszélgetés alapján –, hogy az egyetemen pénzt fogadott el edzőjétől, hogy fizesse a lakását.

A bajnoki címvédő Denver Broncos Paxton Lynch személyében szintén irányítót szerzett, ez nem is meglepetés, mivel a legendás Peyton Manning márciusban bejelentette visszavonulását.

A draft második és harmadik körét pénteken, míg a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik körét szombaton rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.