Rend a fejben

Douchev-Janics Natasa rájött, hogy nem a kezével voltak gondok.

Lipiczky Ágnes
2016. 04. 24. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pályafutásom során eddig két versenyt adtam fel, nem vagyok rá büszke. Az egyik a tavalyi válogatón volt, amelyen fél távnál úgymond bekattant valami. Ez edzéseken is előfordult már velem, és most is jött az érzés de sikerült áttörni rajta. Rájöttem, nem a kezemben, a fejemben voltak a gondok” – magyarázta a szolnoki Holt-Tisza partján a K-1 200 méteren aratott győzelmét követően Douchev-Janics Natasa. De nemcsak ő volt elégedett a teljesítményével, a szombaton az olimpiai címvédő Kozák Danutát legyőzve K-1 500 méteren diadalmaskodó Csipes Tamara is örült a második helyének. Minden oka megvolt rá, hiszen ő nem tartozik a sprinterek közé.

„Valójában a gyorsaságommal nincs gond. Inkább a rajt okoz nekem nehézséget kétszáz méteren. Nehezen tudok beindulni” – magyarázta Csipes Tamara, aki mögött a milánói világbajnokságon K-2 200 méteren ezüstérmes (Douchev-Janics Natasa párjaként állhatott fel a dobogóra) fiatal Homonnai Luca lett harmadik, aki a hideg idő ellenére atlétában versenyzett.

A vasárnap délutáni programban még öt döntőt bonyolítottak le: férfi C-1 1000 méteren a pekingi olimpiai bajnok Vajda Attila nyert, de egy kicsit megszorongatta őt a 2008-ban Kozmann György párjaként olimpiai bronzérmet szerző Kiss Tamás, aki Vasbányai Henriket utasította maga mögé.

„Nagyon hideg van, ez egyáltalán nem tett jót az izmoknak – nyilatkozta Vajda Attila. – Mentálisan viszont jót tett az, hogy nyertem, így összességében megérte eljönni. Örülök annak, hogy Kiss Tamás ennyire jó állapotban van, és Vasbányai Henriket is jó volt látni egyesben versenyezni.”

A férfi K-1 1000 méteren aratott szombati győzelmét követően Dombvári Bence Hufnágel Tiborral párosban is nyert, pedig párja betegséggel küzd, éppen túl van egy tüdőgyulladáson.

„40 fokos lázam volt, egy teljes hetet kihagytam, szombaton mégis azt éreztem, hogy készen állok a versenyzésre és egy jó egyes teljesítményre, de ez nem jött össze. A páros viszont olyan, amilyen, csak beülünk és megy. Bence kiváló formában van, ez látszott rajta egyesben is, de én is fogok még javulni a válogatóig” – mondta Hufnágel.

Női K-2 500 méteren a sztárversenyzők távollétében az UTE egysége, Szilvásy Nóra és Katrinecz Rita nyert, férfi K-1 200 méteren – a szintén foghíjas mezőnyben – Horváth Bence győzött, aki az idei szezonját Dudás Miklós párjaként képzelte el. A kenusoknál a papírformának megfelelően Hajdu Jonatán lett a legjobb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.