Románt verve szerzett olimpiai kvótát világbajnokunk

Bácsi Péter a mongóliai kvalifikációs verseny elődöntőjében 6-0-ra megverte ellenfelét.

TK
2016. 04. 22. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 75 kilogrammos Bácsi Péter remek birkózással 6-0-ra legyőzte a román Ilie Cojocarit a mongóliai olimpiai kvalifikációs világverseny elődöntőjében, így kvótát érő döntőbe került.

A Ferencváros versenyzője a nap folyamán az örmény Dzsulfalakjant (világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes) 7-0-ra, a horvát Zsugajt  (vb-ezüst és bronzérmes) 4-1-re, a kirgiz Sidrakovot (vb-ötödik) 12-1-re győzte le.

A ferencvárosi kötöttfogású arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem áll szándékában szőnyegre lépni a döntőben, ám végül a kínai Pin Jang nem állt ki. A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint így Bácsi vehette át az aranyérmet.

Bácsi az ötödik magyar kvótát szerezte meg a sportágban: a tavalyi Las Vegas-i világbajnokságon Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 85 kg), a Nagybecskereken rendezett múlt heti európai kvalifikációs versenyen Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 66 kg), Varga Ádám (kötöttfogás, 98 kg) és Veréb István (szabadfogás, 86 kg) harcolta ki az olimpiai részvétel jogát.

Birkózásban a versenyzők az országnak szerzik a kvótát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.