Rosbergé a pole pozíció Bottas és Räikkönen előtt

Vettel a hetedik helyről kénytelen indulni, Hamilton pedig a tizedik kockából vághat neki a futamnak.

MTI
2016. 04. 30. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves versenyzőnek ez az idei második, pályafutása során pedig már a 24. pole pozíciója. Rosberg mellől Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája startolhat, a harmadik rajtkockát pedig honfitársa, a ferraris Kimi Räikkönen foglalja el.

Rosberg csapattársa, a vb-címvédő Lewis Hamilton az időmérő harmadik szakaszában műszaki hiba miatt nem tudott mért kört teljesíteni, így a 10. helyről lesz kénytelen nekivágni a futamnak.

A négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája sebességváltó-csere miatt öthelyes rajtbüntetést kapott, így hiába lett második a kvalifikáción, a versenyt csak a hetedik pozícióból kezdi majd meg.

Az 53 körös Orosz Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.