Száguldó Habsburg

A királyi leszármazott nyolc pontot szerzett a Formula Renault 2.0 Eurocup spanyolországi idénynyitóján.

B.M.L.
2016. 04. 20. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét egy Habsburgért szoríthatnak azok, akik kedvelik az autósportot. A 18 éves, Magyarországhoz ezer szállal kötődő Ferdinand Habsburg (Habsburg Ottó unokája – a szerk.) idén teljes szezont teljesít a Formula Renault 2.0 Eurocup-sorozatban. A spanyolországi idénynyitón sikerre éhesen versenyzett, és már most bizonyította a tehetségét, ugyanis a versenytempója már-már a legjobbakkal vetekedett. Az ifjú Habsburg a világ legjobb 23 formaautós utánpótlás-versenyzői között végül nyolc pontot szerzett a Motorland Aragón versenypályán három, egyenként 25 perces futamon, és számos látványos párharcot vívott az 5,3 kilométer hosszúságú pályán. A 18 éves pilóta tudja, miben kell fejlődnie, hogy a Monacóban, a több mint egy hónap múlva rendezendő második fordulóban képes legyen akár az élmezőnnyel is felvenni a harcot.

– Nagyon kemény hétvégén vagyok túl. Azzal elégedett lehetek, hogy mindhárom futamon előrébb végeztem, mint ahonnét indultam. Egyelőre a tizedik hely környékére voltam jó, de ott több nagy csatát is képes voltam győztesként megvívni. Ha sikerülne javítanom az időmérős teljesítményemen, sokkal előrébb is tudnék végezni a futamokon. Most van időnk felkészülni a következő versenyre, ahol mindenképpen szeretnék előrelépni a mostani helyezéseimhez képest – jelentette ki Autósport.com portálnak Ferdinand Habsburg, aki a hétvégén a portugáliai Estorilban indul az EuroFormula Open szezonnyitóján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.