Tizenhárom évvel fiatalabbnak hazudta magát a kosársztár

A magát 17 évesnek valló Jonathan Nicola egy windsori katolikus gimnázium 11. osztályos tanulója volt eddig.

MTI
2016. 04. 23. 1:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magát 17 évesnek valló Jonathan Nicola egy windsori katolikus gimnázium 11. osztályos tanulója és az iskolai kosárcsapat sztárja volt – eddig.

A fiú hatalmas termetével kitűnt az amúgy sem alacsony csapattársai közül, és gyorsan az edző kedvencévé vált, sőt, egy külföldi diákoknak szóló program keretében egy ideig nála lakott.

„Úgy gondolom, hogy ennek a gyereknek az NBA-ben a helye, és ilyet még egy windsori tanítványomról sem mondtam” – áradozott az edző Nicoláról januárban a Windsor Star című helyi lapnak.

A dél-szudáni menekült úgy bukott le, hogy nemrég turistavízumot kérvényezett az Egyesült Államokba, amelyhez ujjlenyomatot vettek tőle. Ez az ujjlenyomat egyezett egy korábbival, amelyhez az 1986. november 1-jei születési dátum társult – közölte a kanadai határőrség.

Nicolát szerdán hallgatta meg először a kanadai bevándorlási és menekültügyi hivatal, amely úgy döntött, hogy őrizetbe veszi a férfit, mielőtt eltűnne. A következő meghallgatása jövő hét elején lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.