Tóth Krisztián ezüstérmes lett

A 21 éves magyar versenyző a kétszeres Európa-bajnok, vb-második grúz Varlam Lipartelianival találkozott.

MTI
2016. 04. 23. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves magyar versenyző ötödik mérkőzésén, első Eb-döntőjében a kétszeres Európa-bajnok, vb-második grúz Varlam Lipartelianival találkozott, aki ellen 1-1 volt a mérlege. A rivális nagy taktikai csata után, szűk két perc elteltével ippont kapott csípődobására, így övé lett az aranyérem.

„Ezt nem hiszem el! Vezettem, úgy éreztem, jó lesz a fogás, tartottam a kezét egy oldalon, hogy három másodperc után megintsék, de ő akkora klasszis, hogy ebből a helyzetből is eldobott. Tíz emberből kilenc vagy tíz nem tudná ezt megcsinálni, de majd az olimpián visszaadom neki – értékelt Tóth. – Úgy keltem fel, hogy Eb-címet akarok szerezni, jó volt a sorsolásom, az elődöntőre nem is kellett kiállnom, sajnos a döntő elcsúszott.”

A KSI világbajnoki ezüstérmese – aki a súlycsoport ötödikjeként biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető – elmondta: a riói játékokon is érmet szeretne.

„Persze egy olimpián bármi lehetséges, lehet, hogy egy »sötét ló« az első körben kidob a teremből. Nem voltam még olimpián, kíváncsian várom az ottani légkört.”

Tóth Krisztián a magyar cselgáncssport 29. Eb-ezüstérmét szerezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.