Álvarez merevre ütötte Amir Khant

A WBC középsúlyú vb-meccsén a címvédő mexikói a hatodik menetben brutálisan kiütötte brit ellenfelét.

B. M. L.
2016. 05. 08. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év egyik legjobban várt meccsét rendezték meg európai idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban. A mexikói Saúl „Canelo” Álvarez (47-1-1, 33 KO) címvédőként állt ki a WBC középsúlyú vb-meccsén a korábban két súlycsoporttal lejjebb, kisváltóban világbajnok Amir Khan (31-4-0, 19 KO)  ellen. A találkozót köztes súlyhatáron, 155 fonton (70,31 kg) rendezték, és mindkét bunyós hajszálpontosan ennyivel mérlegelt a találkozó előtti este.

Sokan féltették Khant, hiszen ez messze nem az ő súlycsoportja, ám a brit a sebességében bízott leginkább. Nos, a meccs első három negyedében sikerült is meglepnie a címvédő mexikóit, aki láthatóan nem is tudott mit kezdeni ellenfelével. Aki ekkor meglepetést szimatolt, az alaposan tévedett, ugyanis a komoly fizikai fölényben lévő Álvarez megtalálta az ütőtávot, és a testre mért bombáival előbb lelassította Khant, majd a védekezését is szétszedte.

Aztán a hatodik menet meghozta az év kiütésére is joggal pályázó Álvarez-féle jobbegyenest, amelytől a brit előbb lement, majd hosszú ideig mozdulatlanul feküdt a ring padlóján.

Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy Khan komoly ütőerővel rendelkező ellenfél ellen az „üvegálla” miatt esélytelen – főleg a saját súlyánál jóval feljebb –, másrészt Álvarez tényleg a világ egyik legjobbja, függetlenül a súlycsoportoktól.

Immár csak az a kérdés, hogy a középsúly két legjobbjának tartott, WBC-világbajnok Álvarez mikor csap össze az IBF-WBA-IBO világbajnokával, a veretlen kazah klasszissal, Gennagyij Golovkinnal (35-0, 32 KO), aki egyébként a kötelező kihívója is a WBC-nél. Utóbbi szervezet egyébként bejelentette, ha Álvarez a következő meccsén nem áll ki Golovkinnal, elveszik tőle a vb-övet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.