Bayern: a kiesés után elégedettek önmagukkal

A továbbjutó Atlético Madrid költségvetése, kerete szerényebb, ahogy a játékosai is azok maradtak.

A. A.
2016. 05. 04. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többet szerettünk volna támadni, de amikor ilyen gyors az ellenfél és ennyit birtokolja a labdát, nem futballozhatsz úgy, ahogyan szeretnél

– mondta Fernando Torres, a spanyolok csatára, akinek tökéletes passza után sorsdöntőnek bizonyuló idegenbeli gól született Münchenben. Akár az est negatív hőse is lehetett volna, hiszen a hajrában tizenegyest hibázott.

Sok mindent jól csináltunk, keveset rosszul, de balszerencsénkre mindez nem volt elég

– mondta Thomas Müller, a bajorok támadója, aki szintén elrontott egy büntetőt (még az első félidőben), és ez a Bayernnek nem fért bele.

Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel

– tette hozzá Josep Guardiola, a müncheniek trénere, aki zsinórban harmadszor bukta el a Bajnokok Ligája elődöntőjét, pedig 2013 Európa legerősebb együttesét, a BL címvédőjét vette át.

Arról nemigen olvashatunk, mit kellett volna másképp tennie a pályán csapatának, amelyet még a szerencse is segített az első gólnál, amikor Xabi Alonso lövése megpattant Giménez lábán. A labdát sokkal többet birtokoló, de sematikus játékkal inkább csak félhelyzetekig jutó Bayern München végül 2-1-re nyert a visszavágón, idegenben rúgott góllal azonban az Atlético jutott a döntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.