Eb-aranyérmes a Simon, Juhász duó

Brandenburg trónján ül kormányos nélküli párosunk.

MTI
2016. 05. 08. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly Universiade-győztes duó – a magyar szövetség (MESZ) Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint – a 2000 méteres táv első felében stabilan a negyedik helyen haladt, majd folyamatosan felzárkózott az élen haladókra, az utolsó 500 méteren pedig elképesztő hajrával maga mögött hagyta a teljes mezőnyt.

„Hihetetlen, hogy győztünk. Őszintén szólva, nem is tudom pontosan, mi történt a vízen, elképesztő” – nyilatkozott a nemzetközi szövetség honlapjának Simon Béla.

A 27 éves Simon és a 26 esztendős Juhász – mindketten a szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzői és Molnár Dezső tanítványai – az utóbbi évek legnagyobb magyar evezőssikerét érték el. Ahogy a MESZ a közösségi oldalán fogalmaz: „Gyönyörű versenyzés volt, egész Európát meglepve csodálatos győzelmet arattak.”

A normálsúlyú kormányos nélküli kettes szám az olimpia műsorán is szerepel.

Az Eb-n még egy magyar egység indult, a könnyűsúlyú egypárevezősösök között érdekelt Matyasovszki Dániel vasárnap a B döntőben szállt vízre, s ott a harmadik lett, így összesítésben a kilencedik helyen zárt.

Eredmény:

férfiak:

normálsúlyú kormányos nélküli kettes, Európa-bajnok:

----------------------------------------------------

Simon Béla, Juhász Adrián (Magyarország) 7:05.700 perc

2. Stewart Innes, Alan Sinclair (Nagy-Britannia) 7:06.280

3. Mitchel Steenman, Roel Braas (Hollandia) 7:06.780

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.