Folyamatosan romlik Putyin teljesítménye

Hogy ez a kormányzásra igaz-e, az kérdéses, de a jégpályán már nem teljesít úgy, mint az elmúlt években.

FB
2016. 05. 11. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vett Szocsiban egy gálameccsen, amelyen visszavonult klasszisok mellett lépett jégre. A világ legjobb hokibajnokságának nevére (az észak-amerikai National Hockey League, NHL) rájátszó, 2011-ben alapított Night Hockey League (szintén NHL) meccsét ezúttal René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) elnöke dirigált – miközben az ország túlfelén, Moszkvában és Szentpéterváron zajlott az A csoportos jégkorong-világbajnokság.

Putyin is részt szokott venni ezeken a meccseken, 2012 májusa óta ötször lépett jégre ilyen NHL-meccsen az orosz elnök – ennek nyomán elemezte teljesítményét a Quartz. A portál megállapította, hogy ugyan a cselgáncs mellett hokibolondnak is számító Putyin egyre gyengébben szerepel ezeken a mérkőzéseken, természetesen mindig az a csapat nyer, amelyikben ő játszik.

A 63 éves államfő korábban a meccsek legjobb játékosa is volt, ezúttal két gólpasszt adott, és csupán egyetlen gólt lőtt, azt is csak azért, mert Vjacseszlav Fetyiszov hagyta neki. 2015 májusában volt a legjobb, akkor nyolc gólt ütött – de nem tudni, hány asszisztot adott, 2014-ben pedig hat gól és öt gólpassz szerepelt a neve mellett.

A Quartz még játékosadatlapot is szerkesztett a hokis elnöknek, íme:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.