Gyárfásék gyermekvédelmi programot kezdeményeznek

Harmincegy versenyző utazik a hétfőn kezdődő londoni úszó-Európa-bajnokságra.

2016. 05. 12. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olyanok alkotják a magyar csapatot, akiknek már megvan az olimpiai A-szintje, vagy aki közel van hozzá, esetleg olyan, aki a váltóban tud segíteni a csapatnak. Hosszú Katinka kérésére egy speciális gyúró is érkezik Londonba. Gyurta Dániel úgy döntött, hogy kihagyja a mostani kontinensviadalt, az eddigi érdemeire való tekintettel ebben nem látunk kivetnivalót.

Az utánpótláskorú fiatalok közül Késely Ajna került be az utazó csapatba, a többi hasonlóan fiatal versenyző elsősorban a hódmezővásárhelyi junior Eb-n jut majd szerephez – közöltre Petrov Iván, az utánpótlás-válogatott kapitánya.

Risztov Éva a közelmúltban fekvőbeteg volt, ezért csak a 800 gyorson láthatjuk, Kapás Boglárka formája kiemelkedő, legalább dobogós helyezést vár el saját magától a gyorsúszó számokban.

Cseh László szintúgy mindent elkövet a kiemelkedő helyezésekért, mind a négy versenyszámában, 50, 100 és 200 pillangón, valamint 200 vegyesen is elsőként akarja megérinteni a falat a londoni Eb-n.

Verrasztó Dávid nem állt rajthoz a győri országos bajnokságon, izgatottan várja az első komoly megméretést, az idei Európa-bajnokságot, természetesen győzni akar 400 vegyesen.

A sajtótájékoztató végén Gyárfás Tamás bejelentette, hogy az úszószövetség prevenciós jellegű gyermekvédelmi programot indít, hogy a fiatal felnőtt sportolókat megóvják az erőszaktól.

„A programmal szeretnénk megelőzni azok az az esetleges bántalmazásokat, illetve fellépni ellenük, amelyek a gyermekeket és fiatal felnőtteket a sportolásuk során érheti” – idézett a dokumentumból Szántó Dávid, a sajtótájékoztató konferansziéja.

A program „megszületéséhez” vezető Kiss László-ügyről itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.