Hogy kerül Tankcsapda a szentpétervári csarnokba?

A franciák elleni jégkorongmeccsen lehetett hallani. Utánajártunk, miért.

Földi Bence
2016. 05. 11. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan a Sport1 riportere először Pokolgépnek nevezte, valójában a debreceni Tankcsapda dala harsant fel a szentpétervári Jubilejnij jégcsarnokban.

Nem először történik ilyesmi: a tavalyi, Krakkóban rendezett divízió I/A-s világbajnokságon is lehetett magyar zenéket hallani az arénában. Egy Facebook-beszélgetésből megtudtuk, hogy a magyar dalválasztásért a Nemzetközi Jégkorong-szövetséggel jó munkakapcsolatot ápoló Ágoston Judit felelt Krakkóban és felel most, Szentpéterváron is.

A válogatott különféle szervezési feladatait végző, Zizi–Bambi–Körhinta fedőnevű kéttagú alakulat tagjaként tevékenykedő Ágoston az MNO-nak elárulta: a jó kapcsolatok révén nyílt alkalmuk arra, hogy a magyar érintettségű meccsek bemelegítéseihez mixet adjanak. Emellett a meccsek előtti húsz percben – kivéve az utolsó öt percet – a válogatottról, szurkolókról készített kisfilmekkel szórakoztathatják a magyar publikumot.

„Tekintve, hogy ez az A csoport, szigorúbbak a szabályok, de idén is leadtuk a szervezőknek a bemelegítésre, valamint magyar gólra szánt javaslatainkat”

– mondta Ágoston Judit, hangsúlyozva, hogy ezek tényleg csak javaslatok, az orosz szervezők döntenek arról, felhasználják-e, és hogyan. „Most például a bemelegítésnél állandó mixet használnak, viszont a játékmegszakításoknál élőben játszó dj szólaltat meg számokat az általunk javasoltakból” – tette hozzá Ágoston.

Elmondása szerint a meccsek előtt mindkét résztvevő csapatnak van lehetősége javaslatokat tenni. Magyar részről Krakkóban azért esett rá a választás, mert „az időmbe belefért, és a csapattal is tudtam egyeztetni (vagyis az ő kéréseik is érvényesültek a mix kialakításánál), illetve a filmek nekem voltak meg” – mondta Ágoston Judit.

Szentpéterváron nemcsak a játékosok, hanem a szurkolói igények és saját javaslatok nyomán rakta össze azt a listát, amelyből az oroszok válogathatnak. Hozzátette:

„Mi Brains-, Ganxsta Zolee- és Tankcsapda-zenéket adtunk le a magyarok közül, ezeken kívül az AC/DC-től a Prodigyig válogattunk.”

Ganxsta Zolee egyébként maga is nagy hokirajongó, a Botokat a jégre című szerzeménye a 2011-es budapesti divízió I-es világbajnokság hivatalos dala is volt. Ennek egyik sora, a szurkolói rigmusként ismertté vált „Gyerünk, gyerekek, egy ország veletek!” az idei világbajnokságra készült induló címadója lett. Ebben a dalban egyébként az Ignite, a Fish!, a Hősök, a Supernem és a Wellhello tagjai működtek közre.

Reméljük, hogy a magyar dalokat az A csoportos vb-n gyakran halljuk még, főleg akkor, ha magyar gólok esnek. Legközelebb már ma este, a finnek ellen 19.15-kor kezdődő mérkőzésen kerülhet sor erre. Kövesse nálunk percről percre! Hajrá, magyarok!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.