Hosszú Katinka Eb-győztes 200 méter háton

A 4x100 méteres vegyes vegyesváltó pedig bronzérmet szerzett.

MNO
2016. 05. 17. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinka gyakorlatilag azt csinálta, amit szokott, megnyerte éppen aktuális versenyét. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.

„2:07-es időt akartam úszni, és ez sikerült, azt viszont tudtam, hogy Daryna iszonyúan tud jönni az utolsó ötven méteren, úgyhogy egészen kemény verseny kerekedett ki ebből, de elégedett vagyok összességében” – nyilatkozta a verseny után Hosszú.

A szám másik döntőse, Burián Kata a negyedik helyen ért célba 2:10.17-es eredménnyel. Ezzel a magyar lány megúszta az olimpiai A szintet. „Megvan, megvan, megyek az olimpiára! Kimondhatatlanul boldog vagyok! Tegnap este, csak hogy minden összejöjjön, begyulladt mind a két bölcsességfogam, de most ez sem érdekelt. A vége már nagyon fájt, a combjaim elsősorban, de csak azért is megakartam csinálni, és ez sikerült! Megígértem, ugye, hogy megígértem tegnap?!\" – mondta a verseny után örömittasan Burián.

A Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású, 4x100 méteres vegyes vegyesváltó pedig bronzérmes lett. Balog a hát után harmadikként indította a mellen szereplő Financseket, aki egy helyet előrelépett, azonban Verrasztó pillangón visszaesett a harmadik pozícióba, amit Jakabos gyorson biztosan őrzött meg.

A győzelmet a britek szerezték meg 3:44.56 perccel, a magyarok 3:49.50 perccel végeztek a harmadik helyen.

Cseh László korábban ezüstérmet szerzett 50 méteres pillangóúszásban.

.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.