Kajak-kenu szlalompálya épülhet Budapesten

Készülünk a 2024-es olimpiára, de szlalompályánk még nincs. Most lehet, de még kérdéses, mikorra.

MNO
2016. 05. 13. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A friss Magyar Közlönyben (pdf) jelent meg Orbán Viktor saját kezű kormányhatározata egy budapesti kajak-kenu szlalompálya megvalósíthatóságáról és lehetséges helyszíneinek vizsgálatáról – szúrta ki a 444.

A pályára egyébként Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint is szükség van, tavaly júniusban a szövetség honlapjának azt mondta: egy nagyvárosban van erre társadalmi igény, emellett szakágfejlesztési tervvel el kell érni, hogy 8-10 éven belül legyen esélyes versenyző szlalomban is.

„Egy ilyen létesítmény éjjel-nappal üzemeltethető, így nemcsak a versenysportot szolgálhatná ki, hanem a szabadidősportot is. Cél, hogy minél hamarabb épüljön meg a pálya, hogy legyen esély felzárkózni” – mondta akkor Baráth Etele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.