Kapitánykérdés: Bukarest vagy Budapest?

Kim Rasmussen, a magyar szövetség egyik kapitányjelöltje nem folytatja a lengyel női válogatottnál.

A. A.
2016. 05. 06. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a Bajnokok Ligájáról – szögezte le Kim Rasmussen, a CSM Bucuresti edzője, amikor a kézilabda-BL hétvégi, budapesti négyes döntőjét felvezető sajtótájékoztatón odaléptünk hozzá, hogy néhány kérdést feltennénk az egyik magyar napilaptól. Sejtette, hogy miről faggatnánk.

Néhány hete látott nyilvánosságot a román és a hazai sajtóban, hogy a 44 éves dán tréner a magyar szövetség egyik jelöltje a női szövetségi kapitányi posztra. Néhány napja a Handball-planet.com nevű szakmai oldal pedig közölte, Rasmussen nyáron abbahagyja a munkát a lengyel női válogatott élén, amelyet hat éven át vezetett, és kétszer is eljutott vele a világbajnoki elődöntőig (tavaly decemberben a magyar válogatotton keresztül), igaz, az olimpiai kvótaszerzés végül nem sikerült.

Az említett kézilabdás honlap lengyel forrásokra hivatkozva azt is megírta, Rasmussen elfogadta más nemzet szövetségének ajánlatát. Mindenesetre a BL-ről kezdtünk el beszélgetni.


„Ha meg kell nevezni egy favoritot, akkor az a Podgorica, hiszen nem változott a csapata, és tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját. Nagy esélye van a végső győzelemre a Győrnek is, számunkra pedig a Vardar Szkopje legyőzése is komoly kihívást jelent az elődöntőben. Rendkívüli játékosok alkotják, de mi is egyre jobbak vagyunk, közel ötven százalék az esélyünk. A szerencsére is szükség lesz. Az feltétlenül jó a kézilabda világának, ami most Budapesten történik, hiszen a világ legjobbjai kilencvenkilenc százalékban itt vannak most a négyes döntőben”

– mondta Kim Rassmussen. Áttértünk ezek után a saját jövőjére, mármint a klubcsapatánál.


„Nincs még megállapodás erről Bukarestben, a négyes döntő után tárgyalunk róla. Most csak kizárólag a hétvégi két meccsre koncentrálunk.”

Ha a szakember Bukarestben marad, az a magyar szövetség elvei szerint kizárja a lehetőségét, hogy női válogatottunk szövetségi kapitánya legyen. Az év elején bejelentett elvek szerint ugyanis a kapitánynak életvitelszerűen Magyarországon kell töltetnie az időt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.