Klein Dávid: Nagyon nehéz út volt

A hegymászó a csúcstámadást követően telefonon jelentkezett be az alaptáborból.

MNO
2016. 05. 02. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klein Dávid hivatalosan is megerősítette, hogy a Johnnie Walker Annapurna Expedíció sikeres volt. Amint arról vasárnap beszámoltunk, Klein Dávid élete mászásával felért az Annapurnára. Hatalmas tettet hajtott végre, a magyarok közül ugyanis még soha senki sem tudta oxigénpalack nélkül meghódítani a hegyet.

Klein a vasárnapi csúcstámadás után 7100 méter magasságban töltötte az éjszakát a 4-es táborban, majd a mai nap folyamán ereszkedett le az Annapurna legveszélyesebb részén, a Cross kuloáron keresztül az alaptáborba. Onnan jelentkezett telefonon.

„Biztonságban vagyok az alaptáborban és innen megerősítem, hogy május elsején elértem az Annapurna csúcsát oxigénpalack nélkül. Nagyon nehéz volt az út felfelé és lefelé is, ezért a 4-es táborban pihentünk tegnap éjszaka Josttal, a német hegymászótársammal. Nagyon nehéz utunk volt ma is lefelé. Nagyon köszönöm a kedves szavakat, hamarosan jövök a részletekkel, de most igyekszem aludni legalább 10 órát” – mondta el telefonon a csapata tagjainak.

Klein Dávid a tervek szerint május közepén utazik haza Magyarországra.

A magyar alpinista eddig a 8035 méteres Gasherbrum II-őt, a 8201 méter magas Cso-Ojut és a Manaszlut mászta meg a nyolcezresek közül. A Mount Everestet sokadik próbálkozásra sem sikerült meghódítania tavaly.

A magyar hegymászók gyűjteményéből immár csak a K2 hiányzik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.