Már Szentpéterváron vannak hokisaink

Pénteken kezdődik a magyar hokiválogatott második vb-je a világelitben.

MTI
2016. 05. 05. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány és négy munkatársa már korábban, 13 órakor leszállt a Pulkovo repülőtéren és ők készítették elő a csapat szállását, amely közel tízperces buszútra van a Ljubilejnij arénától.

Csütörtök délutánra már volt kiírva edzés a válogatottnak, ám ezt lemondta, helyette pénteken, helyi idő szerint 9.30-kor tréningezik a Ljubilejnij edzőpályáján. A játékosok közül mindenki egészséges, senki nem bajlódik sérüléssel, betegséggel, így a kapitányon múlik, kiket szerepeltet majd a szombaton, magyar idő szerint 11.15-kor kezdődő, szlovákok elleni első vb-összecsapáson a 25 fős keretből.

 

A Ljublilejnij arénában már csak kisebb munkálatok vannak hátra a pénteki, 15.15-kor kezdődő kanadai–amerikai nyitányig. Az csarnok előtti hatalmas térre most állítják fel az italos standokat.

Csütörtök délután a szentpétervári nyolc csapat (Kanada, Finnország, Szlovákia, Fehéroroszország, Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Magyarország) szövetségi kapitányainak eligazítást tartottak a szervezők. Ezután Chernomaz az MTI-nek elmondta, egészséges versenydrukk van benne, de tudja, hogy a játékosai mindent megtettek a felkészülés során, így nincs mitől tartani. Mike Yeo, a kanadai csapat másodedzője megjegyezte: tisztában vannak vele, hogy mindenki őket, a világ- és olimpiai bajnokokat szeretné legyőzni, így nem lesz könnyű megvédeni a címüket.

Dave Lewis, a fehérorosz válogatott szövetségi kapitánya az MTI tudósítójának elmondta: emlékszik, néhány éve játszottak a magyar válogatottal és már akkor is nehezen nyertek, most pedig tovább fejlődött Chernomaz csapata.

Kiesési rendszer

Szentpéterváron gyakorlatilag minden kész a vb-re. A repülőtérről a belvárosba vezető úton rengeteg plakát hirdeti, hogy pénteken útjára indul a korong.

A pénteki, Kanada-Egyesült Államok találkozóra mind a hatezer jegyet eladták. A Ljubilejnij 7000 férőhelyes, ám a nemzetközi szövetség ezer belépőt partnerei között oszt szét.

A magyarok – akik legutóbb 2009-ben szerepeltek az élvonalban – a vb-n szombaton a szlovák, vasárnap a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, majd május 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat ellen lépnek pályára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.