Nagyot megy az Oklahoma: Curryéket is elkapták

Az Oklahoma City Thunder 108-102-re nyert a címvédő Golden State Warriors otthonában.

MTI
2016. 05. 17. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vendégek főként a második félidei teljesítményüknek köszönhetően diadalmaskodtak, Russell Westbrook 27 pontjából 24-et a nagyszünet után szerzett, emellett volt 12 gólpassza, 6 lepattanója és 7 (!) labdaszerzése is. Kevin Durant 26 ponttal és 10 lepattanóval járult hozzá a Thunder sikeréhez.

Érdekesség, hogy a Golden State 13 ponttal vezetett a félidőben, ebben az idényben 37 olyan mérkőzése akadt az oaklandi együttesnek, amikor két számjegyű előnye volt a nagyszünetben, de most először kapott ki.

A hazaiaknál az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry 26 pontot szerzett, valamint – a rájátszásban karriercsúcsot jelentő – 10 lepattanót gyűjtött, és volt 7 gólpassza, azonban ugyanennyiszer adta el a labdát. Curry ráadásul az utolsó negyedben hat dobásából mindössze egyet értékesített.

Emellett egy rekordot is megdöntött, ugyanis sorozatban 45 rájátszásbeli mérkőzésén szerzett legalább egy triplát. Ez a csúcs korábban Reggie Miller nevéhez fűződött.

Golden State Warriors–Oklahoma City Thunder 102-108

A párharc állása: 1-0 az Oklahoma City javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.