Négygólos vereség a franciáktól

Bár voltak jó momentumaink, az ellenfél fölénk tudott kerekedni.

RZ
2016. 05. 10. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztatóan kezdődött a mérkőzés, az első percekben sorra jöttek a magyar helyzetek, úgy tűnt, megleptük a vb-rutinos gallokat. Két kapuvasat is lőttünk, csakhogy gólt végül mégis az ellenfél szerzett, mégpedig Ritz révén a 10. percben. A magyar válogatott nem adta fel, folytatta a támadásokat, aminek meg is lett az eredménye: a 14. percben Vas Márton tudott szép gólt lőni. Úgy tűnt, jól jöhetünk ki a meccsről, de az első játékrészben sajnos mégis balszerencsés momentumok következtek. A 18. percben a később a meccs legjobbjának választott Sacha Treille, a huszadikban pedig a német bajnokságban pallérozódó Fleury talált be. 3–1-es francia vezetéssel vonultak le a csapatok.

Bizakodva léphettünk mégis jégre a második játékrészben, hiszen a helyzeteink megvoltak. Csakhogy a második harmad korántsem mutatott olyan kedvező összképet, kevesebbet tudtunk támadni, és ugyan a franciák sem szögeztek minket állandó jelleggel a kapunk elé, gólt mégis tudtak szerezni, mégpedig Chakiachvili révén, a 39. minutumban – már hárommal mentek el a gallok.

A záró harmadban ismét szebbik arcát mutatta a magyar szelekció, támadásban ismét jók tudtunk lenni. A 48. percben Sofron lőtt szépen a kapuba Vas átadása után, és noha videón ellenőrizték a találat szabályosságát, végül megadták azt, így feljöhettünk két gólra. Innentől azonban a franciák eldöntötték a meccset. Az 54. percben Treille meglőtte önmaga második, csapata ötödik gólját, és ugyan szintén az 54. percben kétperces kettős emberelőnyhöz jutottunk, ám nem tudtunk élni a lehetőséggel. Az 57. percben pedig ismét jött Treille, gólt lőtt, így alakult ki a 6–2-es végeredmény.

Noha a meccs elején úgy tűnt, a szerencsének köszönhetik a vezetést a franciák, a végén már belejöttek, és végül sajnos nem érdemtelenül győzték le csapatunkat.

„Ilyen csapat ellen nem szabad ennyi területet és időt hagyni, hogy átkorcsolyázzanak rajtunk. Sokkal agresszívabban kellett volna játszanunk. Úgy kellett volna játszani, ahogy ők, ahogy elvesztettük a korongot abszolút rajtunk voltak és nyomás alá helyeztek minket. Sajnos sokat hibáztunk” – mondta Vas Márton.

„A szezon legpechesebb első harmadát produkáltam, s később sem sikerült visszarázódnom a játékba, így nem tudtam jó teljesítményt nyújtani. A mérkőzés során próbáltam elfelejteni a szerencsétlen dolgokat, de ez nem jött össze” – értékelt Rajna Miklós kapus a mérkőzést követően.

„Ez a vereség különösen fáj, ezúttal rosszul játszottunk, mi adtuk fel azokat a helyzeteket, amelyekből a franciák eredményesek tudtak lenni. Ma játszottunk a leggyengébben, ez a francia csapat verhető lett volna” – mondta Sofron István.

Eredmények, 3. forduló:

B csoport (Szentpétervár):
Franciaország–Magyarország 6–2 (3–1, 1–0, 2–1)
Ljubilejnij Aréna, 3000 néző: v: Hofman (orosz), Kubus (szlovák)
gól: Ritz (10.), S. Treille (18., 54., 57.), Fleury (20.), Chakiachvili (38.), illetve Vas M. (14.), Sofron (48.)

Korábban:
Németország–Szlovákia 5–1 (0–1, 3–0, 2–0)

Az állás:
1. Kanada 9 pont (20–2)
2. Finnország 9 (14–5)
3. Szlovákia 6
4. Franciaország 5
5. Németország 4
6. Egyesült Államok 3
7. Magyarország 0 (4–17)
8. Fehéroroszország 0 (5–20)

A csoport (Moszkva):
Norvégia–Kazahsztán 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)

Korábban:
Svájc–Dánia 3–2 (0–2, 0–0, 2–0, 1–0), hosszabbítás után

Az állás:
1. Csehország 8 pont
2. Oroszország 6
3. Svédország 5 (9–7)
4. Norvégia 5 (8–8)
5. Svájc 4 (8–9)
6. Dánia 4 (7–8)
7. Kazahsztán 2 (9–12)
8. Lettország 2 (4–10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.