Negyvenegy évesen harcban a kvótáért

Deák-Bárdos Mihály már felhagyott az aktív birkózással, ennek ellenére a negyedik iksz után az olimpiai részvételért küzd.

B. Molnár László
2016. 05. 06. 9:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lezárul a birkózók versengése a riói olimpiai részvételért a ma Isztambulban kezdődő és vasárnap befejeződő kvalifikációs tornával. A magyarok eddig nem panaszkodhatnak, hiszen nyolc kvótát szereztek, kötöttfogásban négyet, a nőknél és szabadfogásban kettőt-kettőt. A szakvezetés szerint a mostani viadalon egy, de inkább két kvalifikációt még megszerezhetnek a mieink, akik közül talán a legnehezebb helyzetben a sérült Lám Bálintot helyettesítő 41 éves, ötszörös vb-ezüstérmes, Deák-Bárdos Mihály (130 kg) lesz, aki nem mellesleg már felhagyott az aktív birkózással.
– Nyilván nem vagyok olyan formában, mint fénykoromban voltam, de még Sike Andrást is meglepte, hogy milyen jó állapotban vagyok. Decemberben még együtt edzettem az amerikaiak nehézsúlyú válogatott emberével, január végén pedig két napot Tatán készültem a magyar csapattal. A súlyom sem szaladt el, így amikor a szövetségi kapitány megkért, hogy csatlakozzak, boldogan mondtam igent. Esélyt kaptam, és szeretnék élni vele – mondta az eddig négy olimpián szereplő Deák-Bárdos.

– Isztambulban súlycsoportonként két-két kvótát lehet még szerezni, így a 41 éves birkózónak legalább a döntőbe kell jutnia, hogy megkaparintsa a nehézsúlyúkvótát. Ez nem teljesen elképzelhetetlen, de a sorsolástól is függ.
– Nem foglalkozom az ellenfelekkel, azzal persze nyilván tisztában vagyok, hogy három meccset kell nyerni a kvótához, remélem, sikerül – fogalmazott Deák Bárdos, aki a tizenhét fős mezőny alsó ágára került, ahol a nála tizenkilenc évvel fiatalabb litván Mantas Knystautas ellen kezdi meg a küzdelmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.