Nem kapkodják el a négyes metró átadását Rióban

Négy nappal az olimpia megnyitója előtt helyezik üzembe az új metróvonalat.

MTI
2016. 05. 15. 7:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rio de Janeiro új, negyedik metróvonala, amely kifejezetten az olimpiára épült, és a sportesemények helyszínét köti össze a turisztikai szálláshelyekkel, elkészül júniusra, de mindössze négy nappal a megnyitó előtt helyezik forgalomba – mondta Rodrigo Vieira, Rio állam közlekedési tanácsosa a RJTV brazil televíziónak.

Az új metróvonalat az első időszakban csak a sportolók, a belépőjeggyel rendelkező látogatók és a sportszakemberek utazhatnak – tette hozzá. Noha a metró júniusban már teljesen üzemképes lesz, hivatalosan csak augusztusban adják át.

 

A 16 kilométer hosszú földalatti a városközpont, a turisztikailag frekventált Ipanema és a Copacabana negyedeket köti össze Barra da Tijucával, ahol a sportesemények nagy részét rendezik. Jelenleg akár két órába is telhet a Barra és a város többi része közötti utat megtenni, a metróvonallal 13 percre csökken ez az idő.

Az építkezés elhúzódása aggodalmat okozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.