Nemzetközi kupát nyert a Dunaújváros

Nyolc góllal győztek a magyar lányok a német Tus Metzingen elleni második mérkőzésen.

MTI
2016. 05. 06. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telt ház előtt kiváló hangulatú mérkőzést játszottak a csapatok, amelyek az európai szövetség által alkalmatlannak ítélt Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett a Veszprém Arénában léptek pályára. Az első félidő közepéig jól tartotta magát az első meccset 28-26-ra megnyerő Metzingen, de ezt követően Oguntoye Viktória védéseinek és Triscsuk Krisztina góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét a Dunaújváros, amely a szünetre magabiztos előnyt alakított ki.

A folytatásban is hatékonyan kézilabdáztak támadásban és védekezésben a dunaújvárosiak, így fölényesen nyerték meg a döntő visszavágóját. Az EHF Kupát hatodik alkalommal nyerte magyar együttes, a dunaújvárosi női kézilabdacsapat pedig ötödször érdemelt ki európai kupatrófeát.

Az első mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a csapat, ezt a hátrányt sikerült most ledolgoznia a csapatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.