Romlottak Budapest olimpiai esélyei

Három új szponzorral kötött szerződést a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáért harcoló Párizs.

MTI
2016. 05. 10. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia főváros pályázati bizottsága kedden jelentette be, hogy a MAIF biztosítótársasággal, a Vivendi médiavállalattal, valamint az Orange telekommunikációs céggel is megállapodott, így a párizsi kandidálás mellé már tíz nagyvállalat sorakozott fel.

A franciák azt remélik, hogy a szponzorációs bevételek elérik majd a célként kitűzött 30 millió eurós (9,5 milliárd forintos) nagyságrendet, mivel „a következő hetekben és hónapokban” további megállapodásokról is beszámolhatnak majd.

A 2024-es olimpia megrendezéséért Budapest és Párizs mellett Róma és Los Angeles verseng. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében Limában dönt a házigazdáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.