Svédországban halt meg a magyar vb-győztes gyorskorcsolyázó

A sportember a magyar fővárosban a Skála Budapest terveinek kidolgozásában vett részt.

MTI
2016. 05. 19. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Eb-bronzérmes sportember haláláról a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) számolt be a honlapján csütörtökön, hozzátéve, hogy a temetés szűk családi körben lesz majd Svédországban.

Pajor Kornél 1923. július 1-jén született Budapesten, az 1948-as St. Moritz-i olimpián negyedik lett 10 ezer méteren, 1949-ben 5 és 10 ezer méteren is világcsúcsot korcsolyázott. Az 1949-es oslói vb-n összetettben nyert aranyérmet, ugyanebben az évben Eb-harmadik volt. A négyszeres magyar bajnok svéd színekben 1951-ben összetettben vb-n, egy évvel később Eb-n is bronzérmet szerzett.

Pajor Kornél 1960-ban fejezte be sportolói pályafutását, s építészmérnökként dolgozott tovább Svédországban, ahol az 1949-es norvégiai vb után telepedett le. A sportember Stockholmban repülőteret tervezett, a magyar fővárosban pedig a Skála Budapest terveinek kidolgozásában vett részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.