Száműzték az oroszok Forma–1-es versenyzőjét

A Red Bull istálló tartalékcsapatához, a Toro Rossóhoz küldte az orosz Danyiil Kvjatot.

MTI
2016. 05. 05. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Max óriási tehetség, meggyőzött bennünket eddigi teljesítménye a Toro Rossónál, és örömmel adunk neki lehetőséget a Red Bullban. Mind a négy pilótánkkal hosszú távú szerződést kötöttünk, így rugalmasan mozgathatjuk őket a két csapat között” – jelentette ki csütörtökön Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hozzátéve: Kvjat tovább fejlődhet a Toro Rossónál – melyet már megismert a 2014-es szezonban –, és újra formába lendülhet.

A 22 éves orosz versenyző a tavaly a Ferrarihoz távozott Sebastian Vettel helyére érkezett az osztrák–brit istállóhoz. A 2015-ös idényt hetedikként zárta, idén pedig harmadik lett a Kínai Nagydíjon. Ugyanakkor veszélyes vezetési stílusa és vitatott manőverei erős visszatetszést keltettek: Sanghajban és legutóbb Szocsiban is ütközött Vettellel, a német sztár pedig szóvá is tette ezt Hornernél, akivel 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerzett.

A 18 éves Verstappen tavaly minden idők legfiatalabb F1-es pilótája volt, a hírek szerint szerződésének 2017-es lejárta után a Mercedes és Ferrari is örömmel leigazolná őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.