Szentpéterváron is Galló-gólra várunk

Élete első felnőtt világbajnokságán már nem lesz megszeppent a Svédországban játszó hokis.

Lipiczky Ágnes
2016. 05. 05. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kezdjük a legfontosabbal. Lesz Galló-gól Szentpéterváron is?
– Mindenképpen. Nagyon szeretnék eredményesen játszani életem első felnőtt világbajnokságán.

– Az olimpiai selejtező előtt azt mondta: túlságosan izgult és ez érződött a felkészülés alatt. Most mi a helyzet?
– Izgalom most is van, de nem az a görcsös, sokkal inkább motiváló ez az érzés. Van bennem egy jó adag bizonyítási vágy. Szeretném, ha a csapat a legjobbját tudná nyújtani és meg tudnánk mutatni, hogy ott van a helyünk az A csoportban.

– Az elmúlt nyolc mérkőzésen szépen bedolgozta magát a felnőtt válogatottba, hiszen az olimpiai selejtező tornán Litvánia és Észtország, a világbajnoki felkészülés során pedig mindkét osztrák mérkőzésen és a kazahok ellen is gólt lőtt.
– De senkinek sincs bérelt helye a csapatban. Szerencsére nagy itthon a merítési lehetőség, és bár az olimpiai selejtező torna után a szövetségi kapitány visszahívott a bő keretbe, nekem ugyanúgy bizonyítanom kellett. Fantasztikus érzés, hogy a csapat tagja lehetek és olyan példaképekkel játszhatok együtt, mint Vas Jani vagy Vas Marci.

– Utóbbi csapatkapitányként kifejezetten odafigyel a fiatalokra.
– Marci és az edzői stáb is folyamatosan segíti a munkánkat, a beilleszkedésünket. Nálam például az egyik gond, hogy túl heves vagyok, az öregebbeknek olykor nyugtatni kell, hogy minden rendben legyen.

– Ez a hevesség, karakánság néha kifejezetten jól jöhet. Főleg akkor, amikor A csoportos tempóban, stílusban kell helyt állni.
– Svédországban is elég nagy a tempó, vagyis hozzá vagyok szokva a pörgéshez, meg tudom tartani a korongot. Tisztelem az ellenfeleinket, de nem félek tőlük.

– 2009-ben a svájci vb-n a magyar csapat majdnem meglepte a szlovákokat. Idén is Szlovákia ellen kezdünk
– És ezúttal is bízunk a meglepetésben. Jó játékkal benne van az is, hogy győzünk, de ehhez mindennek össze kell jönni.

– A bennmaradás is benne van a pakliban?
– Hat, minimum négy pont kell ehhez, vagyis két csapatot meg kellene vernünk, ami nagyon nehéz. De valahol el kell kezdeni. Miért ne Szentpéterváron tennénk?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.