Sznúker-vb, döntő: Selby kétszer is szitává lőtte Tinget

A 18 frémes játék elején (6-0), majd végén (7-3) is kitett magáért a 32 éves angol ranglistaelső.

2016. 05. 02. 22:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élete három világbajnoki döntőjéből már a másodikat nyerte Mark Selby a hagyományosan Sheffieldben rendezett sznúker-vb-n. A párviadal végére már sokkal hamarabb pontot tehetett volna, de ellenfele, a kínai Ting Csün-huj folyamatosan „visszajött”. Először akkor, amikor az első játéknapon a frémeket tekintve 6-0-ra elhúzott az ázsiaitól az angol, ám Ting fogta és kihúzta magát a slamasztikából a saját hajánál fogva, 10-7-tel mehettek aludni vasárnap este.

Ahhoz, hogy Selby elvigye a trófeát és a sznúker történetének 13. többszörös világbajnoka legyen – előzőleg 2014-ben örülhetett –, újítania kellett, mert bár a szünet megtörhette volna Ting lendületét, 7-10 után 10-11-re is feljött. Ekkor azonban már nem kegyelmezett a 32 éves Selby, és bedarálta a vb-finálék történetének első ázsiai származású résztvevőjét, Ting pedig a hajrában már csak asszisztált az eseményekhez. 18-14-re nyert Selby, ezzel beragasztva magát a világranglista első helyére. 330 ezer fontot tesznek majd a zsebébe a tornagyőzelemért, ez átszámítva csaknem 131 millió forint, a vesztes 54,5 millió forintnyi fonttal gazdagodik.

Nézzen bele a lélegzetelállító vasárnapi löketekbe – Selby menetelésétől Ting felzárkózásáig!Hogy a legnagyobb ász, Ronnie O\'Sullivan hogyan s mint esett ki korábban, arról ITT olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.