Telt ház, szurkolói felvonulás lesz

Szegeden nem csak a játékosok készülnek nagyon a szombati, Veszprém elleni „bajnoki döntőre”.

A. A.
2016. 05. 18. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második, egyben a legutolsó aranyát a bajnokságban 2007-ben nyerte a Szeged, és azóta sem volt akkora esélye a Veszprém megelőzésére, mint most. Nem mintha az MVM Veszprém gyengült volna, a dunántúli együttes május végén a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is érdekelt. Csakhogy a legutóbbi hétvégén otthonában mindössze 30–29-re győzte le Tisza-parti riválisát, így a kiírás értelmében a szegedi visszavágón már kétgólos hazai siker is trónfosztást jelentene.

Ha azonban csak egy góllal nyer a Szeged, pontszámban hiába éri utol a hatcsapatos rájátszás utolsó fordulójában a Veszprémet, rosszabb gólkülönbsége miatt megint a második helyre szorul. Az egymás elleni eredménynél ugyanis az idegenben szerzett gólokat nem veszik figyelembe – tegyük hozzá, a futballal szemben ezeket kézilabdában amúgy sem szerencsés számításba venni.

A tavaszi Magyar Kupa-döntő után – amelyet Debrecenben hétméteresekkel nyert meg a Veszprém, és amelyen a szegedi Carlos Pastor edző fellökte a Veszprémet irányító Xavier Sabatét – mindenesetre forró hangulatú bajnoki döntőre lehet számítani.

A szócsata, üzengetés azóta is tart a spanyol és a katalán tréner között, legutóbb, a 30–29-es veszprémi meccs után Sabaté folytatta. Többek között így nyilatkozott a Veszprém honlapján:

„A Szeged nagy nyomást helyezett a játékvezetésre a Magyar Kupa-döntő óta, aminek úgy érzem, meg is lett az eredménye. Mi ilyet sosem tettünk, és továbbra sem fogunk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.